Gels & Lotions

Laden...

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Twydil Leg Gel Membre

  Twydil

  Twydil leg gel
  € 37,50
 2. Twydil Liquid Membre

  Twydil

  Twydil liquid membre
  € 44,50
 3. Synovium Ginger + MSM liniment

  Synovium

  Synovium ginger + msm liniment
  Waardering:
  100%
  € 13,75
 4. Synovium Arnica Hydro Gel

  Synovium

  Synovium arnica hydro gel
  Waardering:
  80%
  € 19,25
 5. Sensipharm Flex Spray

  Sensipharm

  Sensipharm flex spray
  Waardering:
  100%
  € 20,95
 6. Leovet Cellsius Gel

  Leovet

  Leovet cellsius gel
  € 13,35
 7. Farnam Vetrolin Liniment

  Farnam

  Farnam vetrolin liniment
  € 35,50
 8. Cavalor recup gel

  Cavalor

  Cavalor recup gel
  € 14,99
 9. Tendonil

  Algemeen

  Tendonil
  € 17,50
 10. Cedar Olie

  Cedar oil
  € 37,50
 11. Traumeel Gel S

  Traumeel

  Traumeel gel s
  € 41,95
 12. Absorbine Veterinary Liniment Gel

  Absorbine

  Absorbine liniment gel
  € 19,50
 13. Baume Caustique Gombault

  Algemeen

  Baume caustique gombault
  € 58,50

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bij DocHorse hebben we een ruim assortiment aan gels en lotions (ook wel linmenten) voor de verzorging van benen en pezen van je paard. Deze gels en lotions ondersteunen de pezen en spieren na een zware training ter preventie van blessures en/of bij het verhelpen van blessures.

Spierpijn, stijfheid en zwellingen komen vaak voor, maar kunnen vaak worden voorkomen of beperkt wanneer je bij je paard de juiste spierverzorging toepast, uiteraard naast een goed trainingsschema. Spierverzorgende producten, zoals linimenten, kunnen een grote bijdrage leveren aan het herstel van je paard na een training of wedstrijd.

Gebruik voor het rijden

Spierverzorging begint met de warming up van de spieren voor een training. Door een liniment aan te brengen op de benen, schouders en de lendenen stimuleer je de bloedsomloop naar de spieren (of pezen) in deze gebieden, waardoor deze ontspannen worden en rekbaarder zullen zijn. Let wel op dat je nooit een liniment aanbrengt op het gebied van de rug waar het zadel komt te liggen. Daarmee voorkom je dat het te warm wordt op deze plekken, en zorg je ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt.

Gebruik na het rijden

Door het inmasseren van een liniment na het rijden zorg je ervoor dat de doorbloeding in de spieren en naar de pezen toe wordt gemaximaliseerd. Hierdoor kan er sneller “reparatiemateriaal” aangeleverd worden waardoor spieren en pezen sneller herstellen. Dit verkleint de kans op blessures, vermindert spierpijn en ondersteunt bij het herstel van bestaande problemen. Tevens is het inmasseren na de training een fijne check om te kijken of je paard extra gevoelig is op bepaalde plekken.

Kan een gel of lotion gebruikt worden bij een blessure?

Wanneer er sprake is van een blessure kan een liniment bijdragen aan het herstel, door de bloedsomloop te stimuleren rondom het aangedane gebied. Echter wordt wel aangeraden in geval van twijfel over de aandoening of indien er een chronische aandoening wordt vermoed, vooraf te overleggen met de dierenarts. De Synovium Arnica Hydro Gel kan gebruikt worden bij een blessure door de toevoeging van Arnica heeft dit product een verkoelend effect op de aangedane plaats. Tevens kan de Cavalor Freebute Gel geschikt ter ondersteuning bij blessures.

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.