Kootholte

Bij Dochorse hebben we ook producten specifiek geschikt voor de kootholtes van jouw paard. Bij Dochorse vind je een ruime keuze aan crèmes en zalven voor een sterke huid. Wij verkopen producten speciaal voor de kootholte van het paard van TRM, Synovium, NAF en Cavalor.

Advies van een specialist

Wil je meer weten over een product voor de kootholte van jouw paard of heb je een vraag over andere verzorgingsproducten? Neem contact op met onze specialist Charlotte. Zij kan jou meer informatie geven over de verzorgingsproducten van Dochorse.

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Op zoek naar verzorgingsproducten voor de kootholtes van je paard? Bij DocHorse vind je een ruime keuze aan crèmes en zalven voor een sterke en weerbare huid.

Mok is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen aan de huid in de kootholte van je paard. Mok kan veroorzaakt worden door mijten, schimmels, bacteriën en zonnebrand. Mok komt meestal voor bij paarden met veel behang of een witte huid. Mok krijg namelijk de kans om zich te ontwikkelen als de huid zwak is, als je paard in natte omstandigheden wordt gehouden zal de huid week worden en zo verzwakken. Het is dus belangrijk om de huid van de kootholtes goed droog te houden als je paard mok heeft. Mok komt vaker voor bij een witte benen, dat komt omdat een witte vacht ongepigmenteerd is en daarom gevoeliger is voor invloeden van buitenaf. Hier vind je een compleet mok behandelplan.

Als je de huid van je paard wilt ondersteunen bij het herstel is het belangrijk dat je niet te veel met desinfecterende middelen aan de slag gaat. Om de huid te kunnen herstellen en weerbaar te maken zijn er meer goede dan slechte bacteriën nodig. Als er meer goede bacteriën aanwezig zijn krijgen de slechte bacteriën (welke mok veroorzaken) geen kans om te overleven. Een desinfecterend middel doodt alle bacteriën, zowel de goede als de slechte. Het probleem lijkt dan even verholpen maar keert net zo snel weer terug (en waarschijnlijk nog erger dan voorheen) zodra de behandeling wordt gestopt.

Als je de huid wilt versterken is het belangrijk dat er voldoende goede bacteriën aanwezig zijn, zodat deze de overhand kunnen nemen en slechte bacteriën geen kans krijgen. Je kan de benen van je paard bijvoorbeeld wassen met de ProBiotic shampoo, deze zit bomvol goede bacteriën.

Droog de benen van je paard goed af zodat de huid droog is. Als je paard veel behang heeft adviseren wij om de benen te scheren zodat de huid eronder goed kan drogen. Als de huid helemaal droog is kan je een crème of zalf opsmeren welke de huid versterkt. Een echte bestseller is de Synovium Mudcare, deze crème bevat zwavel wat zorgt voor een sterke huid. Daarnaast bevat deze zalf honing, honing heeft een lage Ph-waarde waardoor slechte bacteriën niet kunnen overleven.

Wil je weten welke verzorgingsproduct het meest geschikt is voor de benen van jouw paard? Neem dan contact op met onze specialist Charlotte. Charlotte heeft al onze crèmes getest op meerdere paarden zodat ze je goed kan adviseren over de werking.

© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.