Kneveltrens

Wij hebben allerlei verschillende soorten kneveltrensen in het assortiment. Het assortiment bestaat onder andere uit een dubbel gebroken kneveltrens en een enkel gebroken kneveltrens. Wij zijn het online verkooppunt van Sprenger, Trust en Stubben. Toch op zoek naar een ander bit? Bekijk ons gehele bittenassortiment.

Advies van een bittenspecialist

Wil je meer weten over de kneveltrens? Neem vrijblijvend contact op met een van onze bittenspecialisten. Wij hebben daarnaast verschillende bitten die via het TestCenter van Dochorse gratis 7 dagen uitgeprobeerd kunnen worden!

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wij hebben een ruime keuze aan verschillende soorten kneveltrensen van o.a. Sprenger, Stübben en Trust. Ons assortiment bestaat o.a. uit een dubbel gebroken kneveltrens en een enkel gebroken kneveltrens.

De werking van een kneveltrens

Een kneveltrens heeft 2 lange takken aan de zijkant van het mondstuk, de “knevels” zorgen voor een stabiele ligging van het bit en voor extra begrenzing en inwerking aan de zijkant. Een kneveltrens is geschikt voor paarden welke nog weinig balans hebben en moeilijk wenden. Een kneveltrens kan voor meer stabiliteit en begrenzing zorgen. Dit maakt het bit uitermate geschikt voor een jong paard. Als je op zoek bent naar een bit met iets minder begrenzing maar wel met een vaste zijkant kies dan voor een bustrens of D-trens.

Let er bij het gebruik van een kneveltrens op dat de “takken” niet onder de neusriem komen wanneer je jouw teugels aanneemt. Indien dit het geval is moet je de hoogte van je neusriem anders instellen. Je kan ook speciale kneveltrens riempjes gebruiken, hiermee maak je de bovenkant van de tak vast aan het hoofdstel waardoor deze niet onder de neusriem kan komen.

Wij hebben kneveltrensen met verschillende soorten mondstukken zoals een enkel gebroken en dubbel gebroken mondstuk maar wij hebben ook mondstukken met een specifiekere inwerking zoals een kneveltrens met rolletjes. Ook hebben wij verschillende soorten materialen zoals RVS, Sensogan of een Trust InnoSense kneveltrens.

Wil je weten welke kneveltrens het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met onze bitspecialist Charlotte. Charlotte kan een aantal vragen met je doornemen om zo een goed beeld van jouw paard te krijgen en je een passend advies geven.

Wil je eerst een bit testen? Dat kan via ons DocHorse Test Center. In ons Test Center vind je verschillende soorten bitten welke je gratis mag uit proberen.

Benieuwd naar de meest gestelde vragen over bitten? Op deze pagina lees je interessante vragen en antwoorden over paarden bitten.

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2022 DocHorse. All Rights Reserved.