Onderleggers

Op zoek naar een geschikte zadelonderlegger? Bij Dochorse hebben we zowel zadelonderleggers, als zadelonderleggers met bont en half pads van onder andere LeMieux, Cal Rei, Kentucky en Acavallo. Ook hebben wij zadelonderleggers van memory foam in ons assortiment. Opzoek naar een mooi dekje? Kijk ook eens bij ons assortiment met dekjes.

Advies van een specialist

Wil je weten welke zadelonderlegger geschikt is voor jouw paard of heb je andere vragen over zadelonderleggers? Neem contact op met een van onze specialisten voor al jouw vragen of een passend advies.

 

 

 

 

 

Producten 1-20 van 27

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wij hebben een ruime keuze aan zadelonderleggers, bontjes en half pads van Lemieux, Cal Rei, Kentucky, Sedelogic en Acavallo. Een onderlegger zorgt ervoor dat de druk van het zadel en de ruiter mooi verdeelt wordt over de rug van je paard. Zo voorkom je drukkingen en pijnlijke ongemakken. Er zijn ook onderleggers welke extra schokabsorberend zijn, deze zijn heel geschikt voor het springen omdat dan de druk op de rug van je paard extreem hoog kan zijn

Een zadelonderlegger passen

Let tijdens het passen van een zadelonderlegger goed op de vorm. De onderlegger mag niet drukken op de schoft, daarom adviseren wij om altijd te kiezen van een anatomisch gevormde onderlegger. Let er ook op dat de kussens van je zadel niet over de onderlegger heen komen, zo kan ontstaat er druk op de rand van de onderlegger en dat wil je niet.

Een corrigerende zadelonderlegger

Wij hebben tevens een ruime keuze aan corrigerende onderleggers. Deze onderleggers corrigeren de ligging van je zadel. Deze onderleggers hebben meerdere vakken waar inlages inzitten, het is mogelijk om extra inlages toe te voegen om zo de ligging van je zadel te corrigeren. Een mooi voorbeeld hiervan is de Cal Rei onderlegger, deze onderlegger is op 6 plekken op te vullen. Ook hebben wij speciale anti-slip onderleggers. Deze onderleggers zorgen voor een stabiele ligging van je zadel. Als je zadel heel erg schuift kan dit een uitkomst zijn.

De zadelonderlegger van Lemieux

Een echte bestseller is de Lemieux onderlegger. Dit bontje is gemaakt van 100% Australische merino wol, dit is drukverdelend en ademend. Tevens heeft het zadelbontje een anatomische vorm zodat het niet druk op de rug van je paard.

Zadelonderleggers van Memory Foam

Wij hebben ook zadelonderleggers van memory foam in het assortiment. Een bekende memory foam onderlegger is de Acavallo onderlegger.

Indien je wilt weten welke onderlegger het meest geschikt is voor jouw paard, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.