Hulpteugels

Wij hebben een groot assortiment aan verschillende hulpteugels. Zo hebben wij slofteugels, bijzetteugels en elastieken in het assortiment. Belangrijk is dat de hulpteugels op de juiste manier gebruikt worden en in geen enkel geval het paard forceren in een bepaalde houding.

Advies van een specialist

Wil je meer informatie over een bepaalde hulpteugel of wil je weten welke hulpteugel geschikt is voor jouw paard? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

 

Producten 1-20 van 29

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wij hebben een ruim assortiment aan verschillende hulpteugels voor je paard. Hulpteugels kunnen bij juist gebruik een hulpmiddel zijn om de communicatie tussen ruiter en paard te verduidelijken. Het is belangrijk dat een hulpmiddel op de juiste manier wordt gebruikt, het mag in geen enkel geval de bedoeling zijn dat een hulpmiddel je paard in een bepaalde houding forceert.

Hulpteugels: de slofteugel

Een veel gebruikt hulpmiddel is bijvoorbeeld een slofteugel, deze begrenst je paard tot op zeker hoogte zodat je duidelijk kan aangeven binnen welke ruimte hij zich kan ontspannen. Een slofteugel kan je bevestigen aan de zij- of onderkant van je singel. Voor het bevestigen van een slofteugel aan de singel moet de singel wel bevestigingsringen hebben. Het is ook mogelijk om met een slofteugel te longeren. Slofteugels komen in verschillende soorten, ze zijn er slofteugels van leer, webband of elastiek.

Hulpteugels: de bijzetteugel

Een ander soort hulpteugel is de bijzetteugel. Wij hebben bijzetteugels van elastiek maar ook stevige nylon bijzetteugels. Bijzetteugels worden veel gebruikt om mee te longeren. Een bijzetteugel is makkelijk verstelbaar aan de zijkant waardoor je snel de inwerking kan aanpassen. Je maakt een bijzetteugel vast aan het bit en aan de zijkant van de singel. Onze bestverkochte bijzetteugel is de Busse bijzetteugel.

Het gebruik van een elastiek als hulpteugel

Een halsverlenger wordt ook wel elastiek genoemd of elastische halsverlenger. De halsverlenger loopt over het kopstuk door de bitringen naar de zij- of onderkant van de singel. Een elastische halsverlenger is geschikt voor het longeren en zorgt ervoor dat je paard zijn hoofd minder snel omhoog brengt.

Alle hulpteugels worden aan de zij- of onderkant van een singel of longeersingel bevestigd. Hiervoor heeft je singel wel bevestigingsringen nodig. Heeft je singel dat niet? Dan hebben wij een losse singellus of bijzetringen van Busse.

Advies van een specialist

Indien je vragen hebt over een hulpmiddel of wilt weten welk middel het best geschikt is voor jouw paard neem dan vrijblijvend contact met ons op.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.