Hoeven

Bij Dochorse vind je alleen de beste hoefverzorgingsproducten voor jouw paard. Wij hebben verzorgingsproducten voor de dagelijkse verzorging, maar wij hebben ook producten voor als je paard last heeft van rotstraal of gevoelige zolen. Wij hebben producten van onder andere NAF en Absorbine. Ons favoriete product is de Duo protection hoefolie.

Advies van een specialist

Wil je weten welk verzorgingsproduct het meest geschikt is voor de hoeven van jouw paard? Neem contact op met onze specialist Charlotte. Zij weet alles van onze hoefverzorgingsproducten.

Producten 1-20 van 91

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wij hebben een nauwkeurig samengesteld assortiment bestaande uit de beste verzorgingsproducten voor de hoeven van je paard. Wij hebben verzorgingsproducten voor de dagelijkse verzorging maar ook voor specifieke verzorging als je paard bijvoorbeeld last heeft van rotstraal, droge hoeven of gevoelige zolen.

Of je paard nou op topniveau presteert of al met pensioen is, ieder paard heeft dagelijks hoefverzorging nodig. Het is belangrijk dat de hoeven van jouw paard in topconditie verkeren. Gezonde hoeven zijn het fundament voor een soepele en pijnvrije beweging. Er zijn veel factoren welke van invloed zijn op de conditie van de hoef. Zorg er allereerst voor dat je paard regelmatig bekapt wordt door een goede hoefsmid. Daarnaast moet je paard alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen, heeft hij een tekort dan kan dit zich uiten in een doffe vacht en brokkelhoeven. Je kan je paard dan ook inwendig ondersteunen met een supplement voor de hoeven. Ook zijn de weers- en stalomstandigheden van invloed op de hoef. In de zomer kan je paard hele droge hoeven krijgen en in de winter juiste zachte zolen en stralen. Als je paard in een vieze en natte stal staat dan is de kans op rotstraal groot, de zolen en stralen van je paard worden dan week waardoor er bacteriën diep in de hoef kunnen dringen. Zorg dus altijd voor een schone en droge stal. Naast een goed stalmanagement is het belangrijk dat je de hoeven van je paard dagelijks verzorgt en indien nodig extra verzorging heeft indien er een probleem is.

Dagelijkse hoefverzorging

Het is belangrijk om dagelijks de hoeven van je paard uit te krabben met een hoevenkrabber. Zo verwijder je niet alleen vuiligheid en zand maar kan je gelijk controleren of er geen steentjes in de hoef zitten. Daarnaast is het ook belangrijk om de hoeven van je paard dagelijks te verzorgen met een hoefolie of hoefvet. Borstel of spuit eerst de hoeven schoon, laat ze opdrogen en breng daarna het verzorgingsproduct met een hoefkwast op de hoef aan. Kies altijd voor een hoefolie welke goed opneembaar is en de hoef niet afsluit.

Specifieke hoefverzorging

Mocht je paard ondanks een goede dagelijkse verzorging toch hoefproblemen ontwikkelen, zoals rotstraal, brokkelhoeven of een hoefzweer, dan heeft de hoef extra aandacht nodig. Hiervoor zijn specifieke verzorgingsproducten ontwikkelt welke bijdragen aan het herstel van de hoef. 


Rotstraal

Als je paard rotstraal heeft dan zit er een bacterie diep in de straal. Het is belangrijk dat je hoefsmid de stralen goed uitsnijdt zodat het probleemgebied behandelt kan worden. Rotstraal ontstaat wanneer de straal van de hoef week en zacht is waardoor bacteriën de kans krijgen naar binnen te dringen. Het is dus belangrijk om rotstraal te behandelen met een middel wat de straal weer hard maakt en tevens antibacterieel werkt.

Brokkelhoeven

Als je paard droge hoeven heeft dan zijn deze niet voldoende gehydrateerd. Dit kan komen door een droge zomer maar ook door de bodembedekking. Zaagsel en krullen onttrekken namelijk meer vocht uit de hoef dan stro. Om de hoeven van je paard extra de hydrateren zijn en verzorgingsproducten welke vocht inbrengend zijn en zorgen voor een mooie donkere en glanzende hoef.

Hoefzweer

Een hoefzweer een ontsteking in de hoef. Omdat de hoef erg hard is kan deze ontsteking er niet uit en hierdoor ontstaat er erg veel druk in de hoef. Een hoefzweer is erg pijnlijk voor je paard, je paard zal door een hoefzweer kreupel gaan lopen. Door het weken van de hoef in een hoefzak wordt het hoorn week en kan de ontsteking uit de hoef. Indien je paard een hoefzweer heeft moet je altijd een dierenarts raadplegen.

Mocht je willen weten welk verzorgingsproduct het meest geschikt is voor de hoeven van jouw paard? Neem dan contact op met onze specialist Charlotte. Charlotte weet alle in’s en out’s van onze verzorgingsproducten zodat ze je van een passend advies kan voorzien.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.