Gewrichten

Wij hebben een ruime keuze aan supplementen voor de gewrichten van jouw paard. Onze supplementen hebben als doel om de kwaliteit van het kraakbeen en gewrichtsvloeistof te verbeteren. Wij verkopen supplementen van onder andere TRM, Synovium, Puur, NAF en Global Medics. Toch op zoek naar een ander supplement? Kijk ook eens bij onze andere supplementen.

Advies van een specialist

Wil je advies over een van onze supplementen of heb je een vraag over een van de producten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Producten 1-20 van 58

Van hoog naar laag sorteren
  1. Global Medics Top Joint
    Speciale prijs € 94,14 Normale prijs € 104,60
    3 op voorraad - wordt vandaag verzonden
Pagina
per pagina

Wij hebben een ruime keuze aan supplementen welke de gewrichten van je paard ondersteunen. Deze supplementen hebben als doel om de kwaliteit van het kraakbeen en het gewrichtsvloeistof te verbeteren. Gezond kraakbeen en gewrichtsvloeistof zijn van essentieel belang voor een soepele beweging.

De werking van de gewrichten

Kraakbeen ligt als een beschermlaagje over de uiteindes van de botten in het gewricht, dit zorgt ervoor dat er geen frictie tussen de botten ontstaat bij beweging. Indien de aanmaak van kraakbeen afneemt kan dit ervoor zorgen dat een gewricht pijnlijk aanvoelt bij beweging. Gewrichtsvloeistof is een vloeistof (ook wel synoviale vloeistof genoemd) welke in het gewricht zit en als een schokdemper werkt. Bij beweging zorgt dit ervoor dat er een goede demping in het gewricht is waardoor je paard soepel kan bewegen. Indien de kwaliteit of hoeveelheid vloeistof afneemt kan bewegen pijnlijk worden. Voor een soepele beweging is het dus van belang dat het kraakbeen en het gewrichtsvloeistof in top conditie zijn. Als dit niet het geval is kan er slijtage in het gewricht ontstaan (artrose) en kan er een ontsteking in het gewricht ontstaan (artritis). Beweging wordt dan pijnlijk en oncomfortabel voor je paard.

Wanneer je paard veel belast wordt, ouder wordt of onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt kan dit effect hebben op de aanmaak (en afbreuk) van het kraakbeen en het gewrichtsvloeistof. Je kan je paard ondersteuning bieden met een supplement welke de aanmaak van kraakbeen en gewrichtsvloeistof bevordert. Indien je paard last heeft van een ontsteking in het gewricht zijn er ook supplementen welke een verlichtende werking hebben. Een combinatie van beide geeft het beste resultaat.

Waar moet een gewrichtssupplement aan voldoen?

Een supplementen voor gewrichten bevat vaak meerdere ingrediënten omdat de deze ingrediënten samen een versterkende werking op elkaar hebben. Wij adviseren dan ook om altijd voor een compleet gewrichtssupplement te kiezen en niet voor een supplement op basis van 1 ingrediënt. De belangrijkste ingrediënten zijn o.a.:

Glucosamine

Glucosamine is een lichaamseigen stof wat voorkomt in kraakbeen en bindweefsels. Het is een belangrijke bouwsteen voor deze structuren. Bovendien is het van essentieel belang bij het aanmaken van gewrichtsvloeistof (synovium). Glucosamine bestaat uit aminozuren (met name glutamine) en glucose.

Chondroïtine is ook een lichaamseigen stof, en is een belangrijk bestanddeel van kraakbeen. Door de structuur zorgt het ervoor dat kraakbeen zacht blijft, waardoor het kraakbeen goed de schokken van bewegingen kan opvangen.

MSM is een zwavel wat zorgt voor een stabiel en elastische kraakbeen. Daarnaast is he tnodig bij de opbouw van nieuw kraakbeen.

Collageen

Collageen is een eiwit dat een belangrijk onderdeel is van bindweefsel en de opbouw van kraakbeen. Er bestaan meer dan 20 types collageen. Voor de opbouw van kraakbeen zijn type I en type II het meest belangrijk. Collageen heeft gene invloed op de aanmaak van gewrichtsvloeistof enkel op kraakbeen.

Hyaluronzuur is een van de hoofdbestanddelen van het extracellulaire matrix in het gewricht. Hyaluronzuur is verantwoordelijkheid voor de stroperigheid en smerende eigenschappen van gewrichtsvloeistof waardoor een soepele beweging van het gewricht mogelijk wordt gemaakt.

Welk gewrichtssupplement is geschikt voor mijn paard?

De keuze voor het maken van een gewrichtssupplement is afhankelijk per paard. Wil je uit voorzorg een supplement geven of is er sprake van een degeneratief proces? Voor een passend advies kan je vrijblijvend contact met ons opnemen zodat wij het juiste supplement voor jouw paard kunnen adviseren.

Wil je meer weten of glucosamine voor je paard? Op deze pagina lees je de meest gestelde vragen over glucosamine voor je paard

© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.