Onderlegtrens

Wij hebben een ruime keuze aan verschillende onderlegtrensen van onder andere Trust, Sprenger en Stubben. Een onderlegtrens is te gebruiken i.c.m. een dressuurstang voor een stang en trens optoming. Liever eerst een bit uitproberen voordat je tot koop overgaat? Bij ons kan je een bit via het TestCenter gratis 7 dagen testen!

Advies van een bittenspecialist

Wil je meer weten over een onderlegtrens of heb je een specifieke vraag over een bepaald merk onderlegtrens? Neem vrijblijvend contact op met Elsemiek of Charlotte. Zij kunnen al jouw vragen over de onderlegtrensen beantwoorden.

 

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wij hebben een ruime keuze aan verschillende soorten onderlegtrensen van o.a. Sprenger, Stubben en Trust.

Welke onderlegtrens heb ik nodig?

Wij adviseren om hetzelfde type onderlegtrens te gebruiken voor een stang en trens combinatie als je gewone bit. Als je normaal gesproken met een dubbel gebroken bustrens rijdt, dan adviseren wij om ook een dubbel gebroken bustrens als onderlegtrens te gebruiken.
Een onderlegtrens is te gebruiken i.c.m. een dressuurstang voor een stang en trens optoming. Het verschil tussen een onderlegtrens en een gewone trens is dat een onderlegtrens dunner is dan je gewone trens en kleinere ringen heeft.

Wij adviseren om altijd hetzelfde materiaal te gebruiken voor de onderlegtrens en dressuurstang. De onderlegtrens kan je in dezelfde maat kopen als je gewone trens, wij adviseren de dressuurstang wel 1 maat groter te kopen dan de onderlegtrens.

Een Trust onderlegtrens is gemaakt van Sweet Iron materiaal. Dit materiaal heeft een zoete smaak en bevordert het aanmaken van speeksel waardoor de onderlegtrens goed geaccepteerd wordt. Wij hebben ook een bijpassende Trust dressuurstang welke bij je Trust onderlegtrens past.

Onze bestverkochte onderlegtrens is de Sprenger onderlegtrens van 12 mm. De Sprenger Dynamic onderlegtrens is anatomische gevormd en heeft een dubbel gebroken mondstuk. Deze onderlegtrens is zeer vriendelijke voor de mond en een goede keuze als je je jouw paard voor het eerst met een stang en trens optoming gaat rijden.

Het is ook mogelijk om eerst een onderlegtrens bij ons te testen via ons Test Center. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de Stubben Fine Line Onderlegtrens eerst 7 dagen (gratis) uit te proberen zodat je zeker weet of de onderlegtrens iets voor jouw paard is.

Wil je advies over welke onderlegtrens het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met onze bitspecialist Elsemiek. Elsemiek weet alle in’s en out’s van onze bitten en kan je daarom van een goed advies voorzien.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.