Bandages & Onderlappen

Bandages hebben verschillende functies; of je ze nu voor het rijden gebruikt, op stal, of tijdens tansport, een passende bandage is essentieel voor het comfort van het paard. Dochorse heeft verschillende bandages en onderlappen die ieder zijn eigen voordelen hebben. Zo heeft Dochorse bandages van onder andere Eskadron, Kentucky en Cal Rei. Ben je niet opzoek naar bandages? Misschien zijn de peesbeschermers wat voor jou.

Advies van een specialist voor de geschikte bandages

Meer informatie over bandages en onderlappen? Neem contact op met Charlotte. Charlotte heeft alle bandages in ons assortiment getest en kan jou daarom van een goed advies voorzien.

 

Producten 1-20 van 42

Van hoog naar laag sorteren
  1. Back on track combi bandages
    Speciale prijs € 56,00 Normale prijs € 70,00
    2 op voorraad - wordt vandaag verzonden
Pagina
per pagina

Waarom gebruik je bandages?

Wij hebben een ruim assortiment aan bandages en onderlappen voor je paard van o.a. Kentucky, Back on Track en Cal Rei.

Bandages voor de training

Bandages beschermen de benen van je paard tegen invloeden van buitenaf en bieden de kogel een goede ondersteuning. Je kan ervoor kiezen om met bandages te rijden, de meest gebruikte bandages hiervoor zijn fleecebandages of combi bandages (inclusief onderlap). Het rijden met bandages heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat bandages altijd mooi aansluiten om het been en daarom nergens drukken of schuren, ideaal voor paarden met schiefels of afwijkende beenvormen. Een ander voordeel is dat bandages meer ondersteuning bieden dan peesbeschermers en daarom geschikt zijn voor zwaar belastende oefeningen. Een nadeel is dat de benen warmer worden dan bij het gebruik van peesbeschermers, wij adviseren dan ook om de benen goed te koelen na het rijden. Als je op zoek bent naar ademende bandages dan zijn de Cal Rei bandages helemaal wat voor jou. Deze bandages en onderlappen zijn 100% luchtdoorlatend en ademend waardoor de benen van je paard niet warm worden.

Bandages voor op stal of transport

Indien je bandages gebruikt op stal of tijdens transport adviseren wij acryl of elastische bandages, deze gebruik je altijd i.c.m. een onderlap om zo de druk mooi te verdelen. Het voordeel van stalbandages is dat je veel tegendruk op het been kan geven waardoor je vochtophoping en dikke benen voorkomt. Controleer wel regelmatig of de temperatuur niet te hoog oploopt onder de bandages en kies er anders voor om alleen ’s nachts stalbandages om te doen. Wij hebben ook therapeutische stalbandages in ons assortiment, deze onderlappen zijn gemaakt van een therapeutisch materiaal wat de doorbloeding verbeterd.

Wil je weten welke bandages het meest geschikt zijn voor jouw paard? Neem dan contact op met Charlotte. Charlotte heeft alle bandages in ons assortiment getest en kan je daarom van een goed advies voorzien.

© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.