Zadelkamer

Alles voor jouw paard

Bij Dochorse vind je alles wat je nodig hebt voor het rijden, longeren en wandelen met je paard. Als je een paard hebt heb je een aantal onmisbare producten nodig om te kunnen trainen. Voor elke discipline hebben wij de juiste bijpassende producten. Zo hebben wij specifieke producten voor dressuur, springen, eventing en recreatief rijden maar hebben wij ook onmisbare producten, zoals halsters, welke iedere ruiter kan gebruiken (ongeacht welke tak van sport je beoefent).

Producten 1-20 van 1081

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Bij Dochorse vind je alles wat je nodig hebt voor het rijden, longeren en wandelen met je paard. Als je een paard hebt heb je een aantal onmisbare producten nodig om te kunnen trainen. Voor elke discipline hebben wij de juiste bijpassende producten. Zo hebben wij specifieke producten voor dressuur, springen, eventing en recreatief rijden maar hebben wij ook onmisbare producten, zoals halsters, welke iedere ruiter kan gebruiken (ongeacht welke tak van sport je beoefent).

Onmisbare basis producten voor elke ruiter

Ongeacht welke tak van sport je beoefent zijn er een aantal onmisbare producten welke iedere ruiter in zijn zadelkamer heeft liggen. Voor het longeren van je paard heb je bijvoorbeeld een aantal specifieke producten nodig zoals een kaptoom, een longeerlijn, een longersingel en een longeerhulp of bijzet. Als je jouw paard liever met dubbele lijnen longeert hebben wij hier speciale dubbele longeerlijnen voor. Tijdens het longeren, rijden of losgooien wil je de benen van je paard natuurlijk goed beschermen. Dit kan met speciale peesbeschermers en springschoenen voor paarden. Als je gaat rijden hebben je naast bescherming voor de benen ook een hoofdstel, teugels en een bit nodig. Om een zadel te kunnen gebruiken heb je stijgbeugelriemen, beugels, een zadeldekje en een singel nodig. Het is belangrijk om de producten welke je gebruikt tijdens het trainen goed te onderhouden met een leerverzorgingsproduct zoals een leervet en zadelzeep. Je wilt niet dat het leerwerk uitdroogt, dit kan ervoor zorgen dat het leer breekt en daar moet je toch niet aandenken tijdens het trainen.

Alles voor jouw dressuurpaard

Wij hebben zelf een aantal fanatieke dressuurruiters in ons team welke helemaal op de hoogte zijn van de laatste trens op het gebied van dressuur. Voor het rijden van dressuur heb je bijvoorbeeld een dressuursingel nodig en een zadeldekje wat onder je dressuurzadel past. Wij hebben tevens een ruime keuze aan anatomische dressuur hoofdstellen voor je paard. Momenteel zijn dressuur hoofdstellen met een brede aansnoerneusriem of een neusriem met lak helemaal in. Ook een rondgenaaid hoofdstel met een anatomisch kopstuk is erg populair onder dressuurruiters. Om van je hoofdstel een echte eye-catcher te maken kan je een bling bling frontriem gebruiken. Als je op hoog niveau dressuur rijdt hebben wij speciale stang en trens hoofdstellen met een bijbehorende dressuurstang en onderlegtrens. Om de benen van jouw dressuurpaard te beschermen hebben wij speciale dressuurbeschermers of bandages (ook in het wit)

Alles voor jouw springpaard

Ook voor jouw springpaard zijn wij op de hoogte van de laatste trends. Momenteel zijn bruine hoofdstellen met een wit stiksel erg populair, uiteraard kan je jouw look compleet maken met een matchend bruin voortuig of martingaal. Als je wedstrijd rijdt met jouw springpaard kan je jouw paard een mooi oornetje op doen, niet alleen ziet dit er heel chique uit maar het reduceert ook harde geluiden waardoor je paard meer gefocused is in het parcours. Wij hebben ook alles in huis voor jouw springzadel, zoals een springsingel (ook met buikflap), stijgbeugels en zadeldekjes welke onder je springzadel passen. Als je paard tijdens het springen erg sterk en enthousiast wordt hebben wij enkele bitten die geschikt zijn voor sterke paarden. Om de benen van je paard goed te beschermen hebben wij peesbeschermers en bijpassende achterkappen.

Alles voor jouw eventing paard

Tijdens het rijden van een cross wil je jouw paard natuurlijk super goed beschermen. Wij hebben hiervoor speciale cross beschermers welke de benen rondom beschermen zodat ook de voorkant van het been goed beschermt is. Om te zorgen dat de benen van je paard makkelijker over de hindernis glijden is er een speciale Eventing Cream. Je wilt natuurlijk ook goed zichtbaar zijn tijdens de cross, hiervoor hebben wij speciale rugnummers. Voor jouw eventing zadel met lange singelstoten hebben wij speciale korte eventing singels met buikflap.

Alles voor een relaxte buitenrit

Naast al dat intensieve trainen en de vele wedstrijden is het ook goed om lekker te kunnen ontspannen met je paard. Voor een lange buitenrit hebben wij speciale zadekjes met zakken waar je wat extra drinken of een kleine vliegenspray in mee kan nemen. Als je even een stop wilt maken is het handig om een touwhalster mee te nemen. Zo kunnen jij en jouw paard zorgeloos genieten van jullie buitenritje.

Wil je weten welke producten het meest geschikt zijn voor jouw paard? Neem dan contact op met onze specialist Charlotte. Charlotte heeft alle producten in onze zadelkamer getest en kan je daarom van een goed advies voorzien.

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2022 DocHorse. All Rights Reserved.