Longeren

Ben je op zoek naar producten om je paard te longeren? Wij hebben een ruim assortiment aan longeerhulpen. Zo kun je bij Dochorse terecht voor longeersingels, longeerlijnen, maar ook voor bijzetteugels zoals een Pessoa.

Advies van een specialist

Wil je meer weten over een van onze longeer hulpen of wil je advies op maat? Neem contact op met onze specialist Charlotte. Zij weet alles van onze longeer hulpen en kan jou goed adviseren.

 

Producten 1-20 van 30

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Op zoek naar producten om je paard te longeren? Wij hebben een ruim assortiment aan longeerartikelen voor je paard. Longeren is een goede afwisseling in het trainingsschema van je paard. Longeren verbetert de houding en balans van je paard. Er zijn verschillende hulpmiddelen welke je kan gebruiken tijdens het longeren om je paard te trainen, het wisselt per paard en ruiter wat het beste werkt dus het is het proberen waard om af te wisselen met hulpmiddelen.

Welke longeerhulpmiddelen zijn er?

Wij hebben verschillende longeerartikelen in ons assortiment, denk aan bijzetteugels, een pessoa tuig, dubbele longeerlijnen en een longeerhulp welke je zonder singel kan gebruiken. Om de hulpteugels te kunnen bevestigen heb je een longeersingel en een longeerpad nodig. Wij hebben verschillende longeersingels van neopreen tot leer. Uiteraard is het ook belangrijk om een fijne longeerlijn te hebben. Wij hebben verschillende longeerlijnen in vrolijke kleuren.

Longeren met touwtjes is een veel gebruikte longeermethode. De speciale longer touwtjes kan je op verschillende manieren vastmaken aan je longer singel. Zo kan je jouw paard op meerdere manieren instellen, van laag en rond naar iets meer opgericht.

Je kan je paard longeren met zijn gewone hoofdstel maar je kan ook gebruik maken van een kaptoom, een kaptoom heeft een ring op de neus waar de longeerlijn bevestigd kan worden. Door het gebruik van een kaptoom kan je stelling en buiging vragen tijdens het longeren zonder dat er ongelijke druk in de mond ontstaat. Een kaptoom heeft de vorm van een halster en meestal zonder bit gebruikt. Een echte bestseller is de Busse kaptoom van leer.

Wil weten welke longeerartikelen het meest geschikt zijn voor jouw paard? Neem dan contact op met onze specialist Charlotte. Charlotte kent alle in’s en out’s van onze longer hulpmiddelen zodat ze je van een goed advies kan voorzien.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.