Bustrens

Ben je op zoek naar een bustrens voor jouw paard? Dochorse heeft verschillende merken bustrensen zoals onder andere Sprenger, Stubben en Trust. Het is mogelijk om verschillende bustrensen te testen via ons Testcenter! Ook onze bestseller, de Sprenger Dynamic bustrens, is gratis te testen via ons TestCenter. Niet helemaal wat je zoekt? Neem een kijkje bij de andere bitten.

Advies van een bittenspecialist

Meer informatie over de bustrens of over een ander bit? Neem vrijblijvend contact op met onze bittenspecialist Charlotte of Elsemiek.   

 

 

Producten 1-20 van 21

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Ben je op zoek naar een bustrens? Wij hebben een ruime keuze aan verschillende soorten bustrensen voor je paard van o.a. Sprenger, Stübben en Trust. Een bustrens is een bit met een vaste zijkant, de ringen kunnen dus niet draaien maar zitten vast aan het mondstuk. Een bustrens ligt stabiel in de mond van je paard en is zeer geschikt voor jonge paarden, voor paarden met een gevoelige mond en voor ruiters met een onrustige hand.

Bustrens, de voordelen

Tevens geeft een bustrens meer steun aan de zijkant van de mond want kan helpen bij het afwenden en begrenzing. Bij een kneveltrens en D-trens is dit effect nog groter. Een bustrens is tevens geschikt voor een paard met gevoelige mondhoeken.

Bustrens en watertrens

Het verschil tussen een bustrens en watertrens is dat de ringen van een bustrens vastzitten aan de zijkant van het mondstuk. De ringen van een watertrens zitten niet vast aan de zijkant van het mondstuk, deze kunnen ronddraaien.

Bustrensen met verschillende mondstukken

Wij hebben bustrensen met verschillende mondstukken, zo zijn er dubbel gebroken en enkel gebroken bustrensen maar hebben wij ook bustrensen met een bijzonder mondstuk voor een specifieke inwerking. Een bustrens kan gemaakt zijn van RVS materiaal, Sweet Iron, kunststof of Sensogan.

Bestverkochte bustrens

Ons bestverkochte bustrens is de Sprenger bustrens. Deze anatomische dubbel gebroken bustrens is gemaakt van een Sensogan materiaal. Deze bustrens is vriendelijk voor de mond en wordt over het algemeen goed geaccepteerd door het paard.

Het is ook mogelijk om verschillende bustrensen bij ons te testen via het DocHorse Test Center. Zo is onze bestseller, de Sprenger Dynamic bustrens, ook eerst 7 dagen (gratis) te testen. Ook een enkel gebroken Trust bustrens kan je bij ons testen. Als je paard een onrustige aanleuning heeft is de Sprenger Novocontact bustrens wellicht iets voor je, ook deze bustrens kan je bij ons uitproberen.

Advies van een specialist

Wil je weten welke bustrens het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met onze bitspecialist Elsemiek. Elsemiek heeft alle bustrensen in ons assortiment getest en weet daarom precies wat je kan verwachten tijdens het rijden.

Benieuwd naar de meestgestelde vragen over bitten? Op deze pagina lees je alle vragen en antwoorden over bitten voor paarden.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.