Verzorgend & Glanzend

Bezig met laden...

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Duo Hoofoil

  Algemeen

  Duo Protection Hoef
  € 11,95
 2. Excellence Hoef Dressing

  Excellence

  Excellence hoefvet
  Waardering:
  100%
  € 18,95
 3. Excellence Hoof Dressing 500 ml

  Excellence

  Excellence hoef dressing special bedding
  Waardering:
  100%
  € 18,95
 4. Excellence hoef dressing

  Excellence

  Excellence hoef dressing
  Waardering:
  100%
  € 15,95
 5. Twydil HoofcareTwydil Hoofcare

  Twydil

  Twydil hoofcare
  € 34,50
 6. Naf paint it clear hoof polish

  NAF

  Naf paint it clear hoof polish
  Waardering:
  100%
  € 14,95
 7. Naf paint it black hoof polish

  NAF

  Naf paint it black hoof polish
  Waardering:
  80%
  € 14,95
 8. naf pro feet hoof ointment

  NAF

  Naf profeet hoefzalf
  € 17,95
 9. Naf hoefolie

  NAF

  Naf hoefolie
  € 9,95
 10. Kevin Bacon's Hoof Dressing

  Algemeen

  Kevin bacon's hoefzalf
  Waardering:
  100%
  € 19,95
 11. Farnam Rainmaker

  Farnam

  Farnam rainmaker
  Waardering:
  100%
  € 41,25
 12. Absorbine Hooflex Liquid Conditioner

  Absorbine

  Absorbine original liquid conditioner
  Waardering:
  100%
  € 27,50

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Voor de verzorging van de hoeven van je paard hebben we bij DocHorse een breed aanbod hoefverzorging. Het is van groot belang dat de hoeven van je paard gezond zijn en blijven. Wanneer de hoeven van je paard niet gezond zijn, kan dit zich uiten in droge hoeven, brokkelhoeven en scheuren in de hoeven. 

Hoe verzorg je de hoeven?

De hoeven van je paard worden constant blootgesteld aan invloeden van buitenaf zoals natte of juist droge omstandigheden. De hoefwand is de buitenkant van de hoef en biedt bescherming voor de hoef. Door deze goed te verzorgen met verzorgingsproducten zoals een hoefvet of hoefolie droogt de hoefwand niet uit en ontstaan er geen scheuren in de hoeven. Een gezonde hoef is te herkennen aan een donkere en diepglanzende kleur. Ook de kleur van de kroonrand is een indicatie van de gezondheid van het hoorn, een lichtgrijze kroonrand geeft aan dat de hoef niet voldoende gehydrateerd is.

Hoefolie of hoefvet

Voor het verzorgen van de hoeven kan je een hoefolie of hoefvet gebruiken. De Duo Protection hoefvet is een echte bestseller, deze hoefvet is gemaakt van 100% paardenvet waardoor het de hoef niet afsluit en direct intrekt. Ook de hoefolie van Excellence is erg populair. Deze hoefolie hecht goed aan de hoef en zorgt voor een donkere en glanzende hoef. Voor paarden welke op krullen staan heeft Excellence een speciale hoefolie ontwikkelt namelijk de Excellence Special Bedding, deze is ook geschikt voor paarden met droge hoeven in de zomer.

Als je op wedstrijd gaat en je wilt de hoeven van je paarden extra laten glimmen kan je de NAF Hoof Polish gebruiken. Dit is een soort lak welke snel opdroogt zodat er geen zand aan de hoeven blijven plakken en de hoeven toch mooi glimmen.

Naast een goede verzorging met een hoefolie of hoefvet kan je de hoeven van jouw paard ook inwendig ondersteunen met een supplement voor de hoeven.

Heeft jouw paard droge hoeven of brokkelhoeven? Neem dan contact op voor een passend advies met onze specialist Charlotte. Charlotte heeft al onze verzorgingsproducten voor de hoeven getest op meerdere paarden en kan je daarom van een goed advies voorzien.

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.