Verzorgend & Glanzend

Bij Dochorse hebben we een breed aanbod hoefverzorging. Voor het verzorgen van de hoeven kun je onder andere hoefolie of hoefvet gebruiken. Bij Dochorse kun je terecht voor hoefverzorging van NAF, DUO, Excellence, en Absorbine.

Advies van een specialist

Heeft jouw paard bijvoorbeeld drogen hoeven of brokkelhoeven en wil je meer advies over onze verzorgingsproducten? Neem dan contact op met Charlotte. Zij heeft al onze verzorgingsproducten uitgebreid getest.

Producten 1-20 van 42

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Voor de verzorging van de hoeven van je paard hebben we bij DocHorse een breed aanbod hoefverzorging. Het is van groot belang dat de hoeven van je paard gezond zijn en blijven. Wanneer de hoeven van je paard niet gezond zijn, kan dit zich uiten in droge hoeven, brokkelhoeven en scheuren in de hoeven. 

Hoe verzorg je de hoeven?

De hoeven van je paard worden constant blootgesteld aan invloeden van buitenaf zoals natte of juist droge omstandigheden. De hoefwand is de buitenkant van de hoef en biedt bescherming voor de hoef. Door deze goed te verzorgen met verzorgingsproducten zoals een hoefvet of hoefolie droogt de hoefwand niet uit en ontstaan er geen scheuren in de hoeven. Een gezonde hoef is te herkennen aan een donkere en diepglanzende kleur. Ook de kleur van de kroonrand is een indicatie van de gezondheid van het hoorn, een lichtgrijze kroonrand geeft aan dat de hoef niet voldoende gehydrateerd is.

Hoefolie of hoefvet

Voor het verzorgen van de hoeven kan je een hoefolie of hoefvet gebruiken. De Duo Protection hoefvet is een echte bestseller, deze hoefvet is gemaakt van 100% paardenvet waardoor het de hoef niet afsluit en direct intrekt. Ook de hoefolie van Excellence is erg populair. Deze hoefolie hecht goed aan de hoef en zorgt voor een donkere en glanzende hoef. Voor paarden welke op krullen staan heeft Excellence een speciale hoefolie ontwikkelt namelijk de Excellence Special Bedding, deze is ook geschikt voor paarden met droge hoeven in de zomer.

Als je op wedstrijd gaat en je wilt de hoeven van je paarden extra laten glimmen kan je de NAF Hoof Polish gebruiken. Dit is een soort lak welke snel opdroogt zodat er geen zand aan de hoeven blijven plakken en de hoeven toch mooi glimmen.

Naast een goede verzorging met een hoefolie of hoefvet kan je de hoeven van jouw paard ook inwendig ondersteunen met een supplement voor de hoeven.

Heeft jouw paard droge hoeven of brokkelhoeven? Neem dan contact op voor een passend advies met onze specialist Charlotte. Charlotte heeft al onze verzorgingsproducten voor de hoeven getest op meerdere paarden en kan je daarom van een goed advies voorzien.

© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.