Verzorging

De juiste verzorgingsproducten voor jouw paard

Wij hebben een ruime keuze aan producten voor de dagelijkse verzorging van je paard. Het verzorgen van je paard is een belangrijk onderdeel van het stalmanagement. Het is belangrijk om hiervoor de juiste producten te gebruiken voor maximaal effect. Elk paard heeft dagelijks verzorging nodig, of je paard nou op topniveau presteert of gepensioneerd is. Daarnaast zijn er ook verzorgingsproducten voor specifieke aandoeningen zoals mokrotstraal of zomereczeem.

Producten 1-20 van 588

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wij hebben een ruime keuze aan producten voor de dagelijkse verzorging van je paard. Het verzorgen van je paard is een belangrijk onderdeel van het stalmanagement. Het is belangrijk om hiervoor de juiste producten te gebruiken voor maximaal effect. Elk paard heeft dagelijks verzorging nodig, of je paard nou op topniveau presteert of gepensioneerd is. Daarnaast zijn er ook verzorgingsproducten voor specifieke aandoeningen zoals mok, rotstraal of zomereczeem. Er zijn ook verzorgingsproducten welke je alleen gebruikt als je jouw paard extra wilt laten shinen, bijvoorbeeld op wedstrijd of voor een fotoshoot. Daarnaast zijn er ook nog seizoensgebonden verzorgingsproducten zoals scheermachines, borstels voor het verharen of juist voor bescherming tegen vliegen en de zon. Wij adviseren ook altijd enkele onmisbare items op stal te hebben voor als je paard een wondje heeft.

De basis verzorging van je paard

Ieder paard heeft dagelijks verzorging nodig, ongeacht of je paard op topniveau loopt of al met pensioen is. Wij hebben een ruime keuze aan de beste verzorgingsproducten voor het dagelijkse poetsritueel. Hiervoor gebruik je speciale paardenborstels. Een poetsbeurt begint met het verwijderen van losse haren, zand en vuil. Dit kan je doen met een rosborstel. Als de haren en het vuil zijn losgelaten kan je deze met een harde borstel verwijderen. Voor een finishing touch kan je nog een zachte borstel gebruiken. Wij adviseren om het hoofd van je paard altijd met een zachte borstel te poetsen. Onze favoriete paardenborstels zijn de borstels van Zhiviq, deze borstels zijn perfect voor je dagelijkse poets routine. Ook adviseren wij om dagelijkse de hoeven van je paard uit te krabben met een hoevenkrabber. De manen en staart van je paard kan je met een speciale borstel kammen zodat er geen knopen en klitten in komen. Ook de hoeven van je paard hebben dagelijks verzorging nodig, je kan hiervoor een speciale hoefolie of een hoefvet gebruiken.

Om de dagelijkse verzorging te vergemakkelijken kan je jouw paard ook 1 keer in de week een hele uitgebreide poets- of wasbeurt geven. Door je paard 1 keer in de week helemaal te wassen blijft zijn vacht zacht en blijven de staart en manen makkelijk doorkambaar. Kies altijd voor een speciale paarden shampoo. Een shampoo voor mensen heeft een andere PH-waarde en kan de natuurlijke beschermlaag van de huid aantasten. Een shampoo voor paarden is afgestemd op de PH-waarde van je paard waardoor de beschermlaag niet aangetast wordt. Zorg er altijd voor dat je een paarden shampoo goed uitspoelt en water wat op de vacht ligt verwijdert met een zweetmes of droogdoek. Als je jouw paard lekker ingesopt en afgespoten hebt kan je hem nog insprayen met een verzorgende staart- en manenspray zodat zijn staart en manen de hele week vrij van klitten en knopen blijven.

Specifieke verzorgingsproducten

Naast onmisbare verzorgingsproducten voor de dagelijkse poetsbeurt hebben wij ook verzorgingsproducten welke je kan gebruiken wanneer je paard een probleem heeft zoals rotstraal, mok of zomereczeem. Ook hebben wij producten voor extra ondersteuning wanneer je paard intensief getraind wordt. Wij hebben gels, lotions en body washes welke je na de training kan gebruiken om de spieren van je paard soepel te houden. Voor de benen van je paard kan je een klei, gel of lotion gebruiken welke de benen koelt na een training of welke bij draagt aan het herstel van een blessure. Deze producten stimuleren de doorbloeding waardoor het herstel versnelt.

Extra shinen

Als je een wedstrijd, keuring of fotoshoot hebt wil je natuurlijk dat jouw paard er op zijn allermooist uitziet. Wij hebben een ruime keuze aan producten om je paard extra te laten shinen. Zo zijn er sprays die de vacht een oogverblindende glans geven en is er ook een speciale polish waardoor de hoeven van je paard altijd blijven glimmen. Als jouw paard er op zijn best uit moet zien kan je hem ook mooi invlechten. Wij hebben alles in huis zodat je hele mooie knotjes of roosjes kan maken. Een handig hulpmiddel hiervoor is bijvoorbeeld de Quick Knot clip. Maar als je liever met naald en draad vlecht kan dat ook. Een onmisbaar product voor het invlechten is de NAF Braid It Up, deze spray zorgt ervoor dat je heel strak kan invlechten en dat de knotjes heel goed blijven zitten. Nu je paard er tiptop uitziet wil je natuurlijk ook dat hij even zo blijft, helemaal als je een wit paard hebt wil je dat alles ook wit blijft. Mocht je paard toch onverhoopt met wat vlekken uit de trailer komen is er altijd een handig redmiddel, de vlekverwijderaar. Wij hebben een goede ervaring met de Cowboy Magic Green Spot Remover, deze spray laat vlekken als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Seizoensgebonden verzorging

Er zijn ook verzorgingsproducten welke je alleen in de winter, zomer of tijdens de seizoenswisselingen gebruikt. In de zomer wil je de witte neus van je paard bijvoorbeeld goed beschermen tegen zonnebrand, hiervoor hebben wij speciale zonnebrandcrèmes voor paarden. Ook heeft je paard in de zomer last van vervelende vliegen, dazen en insecten. Om je paard te beschermen kan je een speciale vliegenspray of geurneutraliserende spray gebruiken. Wanneer het heel erg warm is kan het ook lekker zijn om hem van een verkoelende body wash te voorzien. In de winter heb je weer andere producten nodig. Het kan zijn dat je paard een dikke wintervacht heeft en dat je hem daarom wilt scheren, wij hebben een ruime keuze aan verschillende scheermachines voor paarden. Tijdens de seizoenswisselingen zal je paard gaan verharen, hiervoor hebben wij speciale grooming tools en verhaarkammen zodat je paard snel door zijn oude vacht heen komt.

Wondjes & EHBO

Het kan wel eens gebeuren dat je paard een wondje of schuurplekje heeft. Het is belangrijk dat je direct kan handelen om zo verdere schade en letsel te voorkomen. Wij hebben een ruime keuze aan wondspray’s, verbandmaterialen en EHBO artikelen voor het herstel van wondjes. Het is belangrijk om deze producten standaard op stal te hebben staan omdat je natuurlijk nooit weet wanneer je ze nodig gaat hebben en omdat direct handelen heel belangrijk is. 

Mocht je vragen hebben over welk verzorgingsproduct het meest geschikt is voor jouw paard neem dan contact op met onze specialist Charlotte. Charlotte heeft alle verzorgingsproducten uitgebreid getest en kan je daarom van een goed advies voorzien zodat je het juiste product voor jouw paard gebruikt.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.