Beugels

Bij Dochorse kun je terecht voor zowel stijgbeugels als stijgbeugelriemen. Zo verkopen wij deze stijgbeugels en stijgbeugelriemen van onder andere Sprenger, Stubben en Acavallo. Wij hebben ook speciale veiligheidsbeugels in ons assortiment. Wil je nog een bijpassend dekje scoren? Neem ook eens een kijkje bij alle dekjes.

Advies van een specialist

Heb jij vragen over stijgbeugels of stijgbeugelriemen? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij voorzien jou graag van een passend advies.

Producten 1-20 van 27

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wij hebben een ruime keuze en stijgbeugels en stijgbeugelriemen van Sprenger, Stubben en Acavallo. Stijgbeugels komen in allerlei soorten en gewichten, zo hebben wij beugels speciaal voor het springen en beugels welke extra veilig zijn.

Een stijgbeugel heeft veel invloed op de positie van je been en dus indirect ook op je hele houding en zit. Voornamelijk het gewicht van een stijgbeugel kan bepalend zijn voor je beenligging, een zwaardere stijgbeugel geeft meer balans onder je voet, terwijl een hele lichte stijgbeugel weer anders aanvoelt. Ook de brede van het voetbed is van invloed op de balans onder je voet.

Wij hebben ook speciale veiligheidsbeugels in ons assortiment, deze beugels klappen open bij een val. Dit voorkomt dat je vast blijft zitten met je voet in de beugel. Wel zo’n veilig idee.

Stijgbeugels voor dressuur

De meest gebruikte beugels voor dressuur zijn een klassiek model van RVS materiaal. Deze dressuur beugels hebben een chique uitstraling en zijn geliefd onder dressuurruiters. Ook Sprenger beugels worden veel gebruikt voor het rijden van dressuur.

Stijgbeugels voor het springen

In de springsport zie je steeds vaker innovatieve beugels. Deze stijgbeugels hebben veelal een schokdempende werking. Tijdens een landing van een sprong ontstaat er veel druk op je knie, stijgbeugels met extra vering zorgen ervoor dat er minder druk op de knie ontstaat. Deze springbeugels zijn dus uitermate geschikt voor ruiters met knieklachten.

Veiligheidsbeugels

Veiligheidsbeugels zijn stijgbeugels welke losschieten wanneer je voet in de beugel blijft hangen tijdens een val. Tegenwoordig zijn er steeds mooiere veiligheidsbeugels in ons assortiment en hebben deze beugels toch wel de voorkeur bij veel ruiters. Je moet er toch niet aan denken dat je voet vast blijft zitten tijdens een val.

Om je zweetblad te beschermen tegen krassen veroozaakt door je stijgbeugels adviseren wij om stijgbeugelhoesjes om de beugels te doen. 

Wil je weten welke stijgbeugels het meest geschikt zijn voor jou? Neem dan contact op met onze specialist Elsemiek. Elsemiek heeft met al onze beugels gereden zodat ze je precies kan vertellen wat je kan verwachten tijdens het rijden.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.