Invlechten & Toiletteren

Ben je opzoek naar producten voor het toiletteren van jouw paard? Wij hebben een ruim assortiment aan toiletteerspullen. Zo kun je bij ons terecht voor een toiletteer schaar, manenelastiekjes en een borstel of kam. Een van onze favoriete producten is de NAF Braid it up.

Advies van een specialist

Wil je weten welke producten het meest geschikt zijn om jouw paard te toiletteren? Neem contact op met onze specialist Charlotte voor al jouw vragen.

 

Producten 1-20 van 28

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Op zoek naar producten voor het toiletteren en invlechten van je paard? Wij hebben een ruime keuze aan producten welke het toiletteren en invlechten een stuk gemakkelijker maken. Een aantal onmisbare items voor in je poetskist zijn een goede toiletteerschaar, manenelastiekjes en een borstel of kam.

Het invlechten van je paard

Als je jouw paard wilt invlechten voor een wedstrijd, fotoshoot of keuring wil je natuurlijk dat de knotjes er super strak inzitten. Voor het maken van vlechtjes en knotjes heb je een goede manenkam nodig om de manen eerst helemaal doorkambaar te maken. Vervolgens kan je vlechtjes maken en deze met manenelastiekjes vastzetten. Om super strakke vlechten te maken zonder losspringende plukjes kan je de manen insprayen met de NAF Braid it Up, deze spray maakt de manen stroef waardoor het vlechten veel sneller gaat en het resultaat veel strakker is . Voor het maken van dressuurknotjes, ook wel roosjes genoemd, kan je invlechten met naald en draad. Hiervoor heb je vlechtgaren en een invlechtnaald nodig. Een handig hulpmiddel voor tijdens het invlechten is het Busse Toiletteertasje, dit heuptasje bevat alles wat je nodig hebt voor het invlechten.

Toiletteren

Door jouw paard wekelijks te toiletteren zorg je ervoor dat hij altijd super netjes op stal staat. Toiletteren houdt in dat je paard er goed verzorgt uitziet, de manen en staart zijn netjes geknipt, zijn voetjes zijn opgeschoren en zijn oren en neusharen zijn bijgewerkt. Voor mooie strakke manen kan je een toiletteerschaar gebruiken. Als je paard hele dikke manen heeft die alle kanten opspringen kan je een uitdunschaar (ook wel effileerschaar) gebruiken of de Solocomb. Als de manen van je paard 2 kanten opvallen kan je staartjes maken, hierdoor groeien ze mooi naar 1 kant. Voor het opscheren van de benen hebben wij speciale tondeuses in het assortiment.

Wil je weten welke producten het meest geschikt zijn om jouw paard te toiletteren of in te vlechten? Neem dan contact op met Charlotte. Charlotte heeft al ons verzorgingsproducten getest en kan je daarom van een goed advies voorzien

© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.