Scheermachines

Ben je opzoek naar een scheerapparaat of tondeuse voor je paard? Bij Dochorse hebben we genoeg keuze. Wij verkopen scheerapparaten van onder andere Heiniger, Lister, Wahl, Moser en Sectolin. Dochorse heeft daarnaast ook tondeuses in het assortiment. Zo verkopen wij een tondeuse van Heiniger.

Advies van een specialist

Wil je meer weten over een van onze tondeuses of scheerapparaten? Wij helpen jou graag verder met het maken van een keuze. Neem hiervoor contact op met onze specialist Charlotte.

Producten 1-20 van 24

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Op zoek naar een scheerapparaat of tondeuse voor je paard? Dan ben je bij DocHorse aan het juiste adres. Wij hebben een ruime keuze aan scheermachines van Heiniger, Lister, Wahl, Moser en Sectolin voor je paard.

Wij krijgen regelmatig vragen van onze klanten over de verschillen tussen scheerapparaten en welk scheerapparaat het beste is. Waar moet je opletten bij de aanschaf en wat houden alle specificaties nou precies in.

Tondeuse of scheermachine?

Om te beginnen is er een groot verschil tussen een tondeuse en een scheermachine. Een tondeuse wordt voornamelijk gebruikt voor toiletteerwerk, deze opscheermachines zijn zowel met als zonder snoer te verkrijgen en hebben een afneembare scheerkop waar het ondermes en het bovenmes op bevestigd zitten. Deze scheerkop is vaak instelbaar op verschillende scheerlengtes variërend tussen de 0.9 mm en de 3 mm. Tondeuses zijn licht van gewicht en maken weinig geluid waardoor ze ideaal zijn voor het scheren van het hoofd.

Scheerapparaten zijn geschikt voor het scheren van het hele paard. Deze scheerapparaten voor paarden hebben geen afneembare scheerkop maar de messen zijn bevestigd op het scheerapparaat zelf. Wanneer je met het scheerapparaat door de vacht van je paard glijdt functioneert het ondermes als een kam zodat de haren in de juiste richting staan om geschoren te worden door het bovenmes. Het bovenmes maakt de snijdende beweging, de scheersnelheid wordt bepaald door de dubbele snijbewegingen van het bovenmes, dit is zeer bepalend voor de scheersnelheid van het scheerapparaat en niet het aantal Watt zoals veel gedacht wordt.

Tegenwoordig zijn er ook tondeuses verkrijgbaar met een bredere scheerkop zodat je hiermee ook het hele paard kan scheren, deze scheermachines/tondeuses zijn licht van gewicht. Let wel op dat deze machines veel minder vermogen hebben dan een veerscheermachine waardoor ze niet geschikt zijn voor veelvuldig en professioneel gebruik. Je scheert dan op half vermogen waardoor je ook een stuk langer bezig bent.

Een goede tondeuse met een bredere scheerkop is de Heiniger Progress.

Wil je weten welke scheermachine of tondeuse heet meest geschikt is voor jouw paard, neem dan contact op met Charlotte. Charlotte heeft al onze scheerapparaten en tondeuses getest op verschillende paarden zodat ze je een goed advies kan geven. 

© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.