Scheermachines

Laden...

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Sectolin scheerkop se-mini

  Sectolin

  Sectolin scheerkop se-mini
  € 11,85
 2. sectolin shaving blade se-210 clipper

  Sectolin

  Sectolin scheerkop se-210
  € 14,50
 3. se-clipper 200

  Sectolin

  Sectolin scheerkop se-200
  € 16,95
 4. lister clear clipper oil

  Lister

  Lister clipper olie
  € 8,50
 5. Heiniger batterij xplorer

  Heiniger

  Heiniger batterij xplorer
  € 135,00
 6. Heiniger xplorer scheermachine

  Heiniger

  Heiniger xplorer scheermachine
  Waardering:
  100%
  € 525,00
 7. Heiniger Shear Head Saphir

  Heiniger

  Heiniger scheerkop saphir
  € 67,50
 8. Heiniger messenset fijn

  Heiniger

  Heiniger messenset fijn
  € 55,00
 9. Heiniger messenset medium

  Heiniger

  Heiniger messenset medium
  € 48,50

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wij krijgen regelmatig vragen van onze klanten over de verschillen tussen scheermachines en welke scheermachine het beste is. Waar moet je opletten bij de aanschaf en wat houden alle specificaties nou precies in.

Tondeuse of scheermachine?

Om te beginnen is er een groot verschil tussen een tondeuse en een veerscheermachine. Een tondeuse wordt voornamelijk gebruikt voor toiletteerwerk, deze opscheermachines zijn zowel met als zonder snoer te verkrijgen en hebben een afneembare scheerkop waar het ondermes en het bovenmes op bevestigd zitten. Deze scheerkop is vaak instelbaar op verschillende scheerlengtes variërend tussen de 0.9 mm en de 3 mm. Tondeuses zijn licht van gewicht en maken weinig geluid waardoor ze ideaal zijn voor het scheren van het hoofd.

Veerscheermachines zijn geschikt voor het scheren van het hele paard. Deze scheermachines hebben geen afneembare scheerkop maar de messen zijn bevestigd op het scheerapparaat zelf. Wanneer je met de scheermachine door de vacht van je paard glijdt functioneert het ondermes als een kam zodat de haren in de juiste richting staan om geschoren te worden door het bovenmes. Het bovenmes maakt de snijdende beweging, de scheersnelheid wordt bepaald door de dubbele snijbewegingen van het bovenmes, dit is zeer bepalend voor de scheersnelheid van de scheermachine en niet het aantal Watt zoals veel gedacht wordt.

Tegenwoordig zijn er ook tondeuses verkrijgbaar met een bredere scheerkop zodat je hiermee ook het hele paard kan scheren, deze scheermachines/tondeuses zijn licht van gewicht. Let wel op dat deze machines veel minder vermogen hebben dan een veerscheermachine waardoor ze niet geschikt zijn voor veelvuldig en professioneel gebruik. Je scheert dan op half vermogen waardoor je ook een stuk langer bezig bent. Een goede tondeuse met een bredere scheerkop is de Heiniger Progress.

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.