Klei

Ben je op zoek naar een verkoelende klei voor de benen van jouw paard? Bij Dochorse hebben wij een ruim assortiment aan verschillende klei middelen om de benen van jouw paard te koelen. Wij verkopen klei van onder andere TRM, Synovium, Cavalor en NAF.

Advies van een specialist

Heb je vragen over een klei voor de benen van jouw paard? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Charlotte helpt jou graag verder bij het kiezen van de juiste klei. Zij heeft alle verzorgingsproducten zelf uitgetest en kan goed inschatten welk product geschikt is.

 

Producten 1-20 van 21

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Op zoek naar verkoelende klei voor de benen van je paard? Bij DocHorse zijn verschillende soorten klei verkrijgbaar om je paard optimaal te koelen door middel van klei. De benen van je paard worden vaak zwaar belast en het is dan ook belangrijk om deze goed te koelen na een training of wedstrijd.

Klei voor paarden is een zachte, vochtige substantie die op de knieën, benen en kogels van je paard kan worden aangebracht. Klei kan een verkoelend (of in sommige gevallen een verwarmend) effect hebben, afhankelijk van de ingrediënten en de wanneer waarop de klei wordt toegepast.

Verkoelende klei is de meest voorkomende soort klei. Dit wordt gebruikt op een pijnlijke plek op de benen en de koeling zorgt verlichting van de zwelling. De klei kan worden aangebracht op de benen en kan indien gewenst worden bedekt met een natte krant of een bandage. Dit zorgt ervoor dat de klei niet snel uitdroogt en de werking dus langer is. Na de gewenste tijd kan de klei gemakkelijk van het been worden afgewassen of gepoetst.

Wanneer gebruik je klei?

Klei kan voornamelijk gebruikt worden na een zware training om de pezen en spieren verkoeling te bieden. Tevens kan het ook ontstekingsremmend werken. Sommige soorten klei kunnen gebruikt worden op schaafwondjes zoals de TRM Staysound.
Klei kan voor alle paarden gebruikt kan worden, niet alleen voor sportpaarden. Ook oudere paarden welke last hebben van hun gewrichten of paarden met een ontsteking in de hoeven. Klei heeft een pijnstillende werking en kan ongemakkelijkheden door dagelijkse arbeid verminderen. Ook een bosritje op een ongelijke bodem kan zorgen voor vermoeide benen.

Een echte bestseller is de Farnam Ice Tight, deze klei is tevens verkrijgbaar in een groot verpakking. Ideaal voor grote sportstallen.

Wil je weten welke soort klei het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met Charlotte. Charlotte heeft alle soorten klei getest op meerdere paarden en kan je daarom van een goed advies voorzien.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.