Klei

Bezig met laden...

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. TRM Stayphlo
  € 25,00
 2. Synovium Clay & cool

  Synovium

  Synovium clay & cool
  Waardering:
  100%
  € 17,50
 3. NAF Ice Cool

  NAF

  Naf ice cool
  Waardering:
  100%
  € 27,95
 4. Farnam Ice Tight

  Farnam

  Farnam ice tight
  Waardering:
  97%
  € 39,95
 5. Cavalor Ice Clay

  Cavalor

  Cavalor ice clay
  Waardering:
  100%
  € 42,95
 6. TRM Staysound

  TRM

  Trm staysound
  Waardering:
  100%
  € 21,75
 7. Vertargil Groene Leem

  Vertargil

  Vertargil groene leem
  Waardering:
  93%
  € 22,50

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Op zoek naar verkoelende klei voor de benen van je paard? Bij DocHorse zijn verschillende soorten klei verkrijgbaar om je paard optimaal te koelen door middel van klei. De benen van je paard worden vaak zwaar belast en het is dan ook belangrijk om deze goed te koelen na een training of wedstrijd.

Klei voor paarden is een zachte, vochtige substantie die op de knieën, benen en kogels van je paard kan worden aangebracht. Klei kan een verkoelend (of in sommige gevallen een verwarmend) effect hebben, afhankelijk van de ingrediënten en de wanneer waarop de klei wordt toegepast.

Verkoelende klei is de meest voorkomende soort klei. Dit wordt gebruikt op een pijnlijke plek op de benen en de koeling zorgt verlichting van de zwelling. De klei kan worden aangebracht op de benen en kan indien gewenst worden bedekt met een natte krant of een bandage. Dit zorgt ervoor dat de klei niet snel uitdroogt en de werking dus langer is. Na de gewenste tijd kan de klei gemakkelijk van het been worden afgewassen of gepoetst.

Wanneer gebruik je klei?

Klei kan voornamelijk gebruikt worden na een zware training om de pezen en spieren verkoeling te bieden. Tevens kan het ook ontstekingsremmend werken. Sommige soorten klei kunnen gebruikt worden op schaafwondjes zoals de TRM Staysound.
Klei kan voor alle paarden gebruikt kan worden, niet alleen voor sportpaarden. Ook oudere paarden welke last hebben van hun gewrichten of paarden met een ontsteking in de hoeven. Klei heeft een pijnstillende werking en kan ongemakkelijkheden door dagelijkse arbeid verminderen. Ook een bosritje op een ongelijke bodem kan zorgen voor vermoeide benen.

Een echte bestseller is de Farnam Ice Tight, deze klei is tevens verkrijgbaar in een groot verpakking. Ideaal voor grote sportstallen.

Wil je weten welke soort klei het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met Charlotte. Charlotte heeft alle soorten klei getest op meerdere paarden en kan je daarom van een goed advies voorzien.

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.