Transport

Om jouw paard extra te beschermen tijdens transport kun je gebruikmaken van transportbeschermers. Dochorse heeft een groot assortiment aan transport beschermers van onder andere Back on Track, Cal Rei en Rambo. Voor transport heeft Dochorse ook bandages in combinatie met onderlappen in het assortiment. Zijn transportbeschermers niet helemaal wat je zoekt? Neem eens een kijkje bij alle beenbescherming.

Advies van een specialist

Wil je meer weten over de transportbeschermers of wil je een advies op maat? Neem vrijblijvend contact op met het team van Dochorse. De specialisten van Dochorse kunnen jou adviseren over alle soorten transportbeschermers.

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. cal rei staartbeschermer paard

  Cal Rei

  Cal rei staartbeschermer
  Waardering:
  100%
  Speciale prijs € 39,96 Normale prijs € 49,95
  2 op voorraad - wordt vandaag verzonden
per pagina

Jouw paard beschermen tijdens transport

Als je jouw paard extra wilt beschermen tijdens het transport op de trailer of vrachtwagen kan je hiervoor transportbeschermers voor de benen gebruiken en een staartbeschermer voor de staart.

Waarom gebruik je bescherming tijdens transport?

Het is raadzaam om de benen van je paard tijdens transport te beschermen als je een erg wild paard hebt of een (jong) paard met weinig balans. De kans dat je paard zich tijdens het transport aantikt is dan erg groot, door zijn benen te beschermen voorkom je wondjes aan de benen. Transportbeschermers zorgen naast bescherming er ook voor dat de benen van je paard schoon blijven. Een staartbeschermer zorgt ervoor dat de staart van je paard schoon blijft en voorkomt dat de staartharen afbreken, een staartbeschermer wordt voornamelijk op de vrachtwagen gebruikt omdat paarden dan met hun staart tegen de zijkant van de wagen aanstaan.

Wat voor beschermers zijn er?

Transportbeschermers komen meestal in een set van 4 stuks zodat je paard rondom beschermt wordt. Hoge (voorgevormde) transportbeschermers zijn van een sterk materiaal gemaakt en vaak extra verstevigd aan de onderkant. De voering kan per model verschillen. Wij adviseren om voor een ademend materiaal te kiezen zodat de benen tijdens het transport niet te warm worden. Je kan er ook voor kiezen om de benen van je paard te beschermen met een dikke onderlap i.c.m. een bandage. Zorg er dan wel voor dan de onderlap goed de hoefballen van je paard bedekt en dan de bandages heel goed vast zitten. 


Voor het beschermen van de staart kan je er voor kiezen om een staartbeschermer (met of zonder zak) te gebruiken of een staartbandage. Zorg in beide gevallen dat de beschermer goed aansluit om de staart om afzakken te voorkomen en let erop dat de beschermer niet te strak zit i.v.m. afknellen.

Mocht je vragen hebben over welke bescherming het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dat vrijblijvend contact met ons op zodat we je kunnen adviseren.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.