Transport

Laden...

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Lemieux Turnout Boots

  Lemieux

  Lemieux turnout beschermers
  € 69,95 € 55,96
 2. Kentucky Staartbeschermer

  Kentucky

  Kentucky staartbeschermer
  € 29,99
 3. Rambo transportbeschermers

  Rambo

  Rambo transportbeschermers
  Waardering:
  100%
  € 115,95
 4. Rambo Ionic Stable Boots

  Rambo Ionic

  Rambo ionic stal boots
  € 99,50
 5. Apollo Hobbles

  Algemeen

  Apollo kluisters
  € 37,50
 6. Equifit HorseSox

  Algemeen

  Equifit horsesox
  € 21,50 € 10,75
 7. Equifit horsesox rol 9 m

  Equifit

  Equifit horsesox rol 9 m
  € 72,50 € 36,25
 8. Cal Rei Travel Boots

  Cal Rei

  Cal rei transportbeschermers
  Waardering:
  100%
  € 189,50
 9. Busse staartbeschermer soft

  Busse

  Busse staartbeschermer soft
  Waardering:
  100%
  Aanbiedingsprijs € 6,95 € 13,90
 10. Back on track stal- en beenbeschermers

  Back on Track

  Back on track stal- en beenbeschermers
  € 97,00 € 77,60

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Je paard beschermen tijdens transport

Als je jouw paard extra wilt beschermen tijdens het transport op de trailer of vrachtwagen kan je hiervoor transportbeschermers voor de benen gebruiken en een staartbeschermer voor de staart.

Waarom gebruik je bescherming tijdens transport?

Het is raadzaam om de benen van je paard tijdens transport te beschermen als je een erg wild paard hebt of een (jong) paard met weinig balans. De kans dat je paard zich tijdens het transport aantikt is dan erg groot, door zijn benen te beschermen voorkom je wondjes aan de benen. Transportbeschermers zorgen naast bescherming er ook voor dat de benen van je paard schoon blijven. Een staartbeschermer zorgt ervoor dat de staart van je paard schoon blijft en voorkomt dat de staartharen afbreken, een staartbeschermer wordt voornamelijk op de vrachtwagen gebruikt omdat paarden dan met hun staart tegen de zijkant van de wagen aanstaan.

Wat voor beschermers zijn er?

Transportbeschermers komen meestal in een set van 4 stuks zodat je paard rondom beschermt wordt. Hoge (voorgevormde) transportbeschermers zijn van een sterk materiaal gemaakt en vaak extra verstevigd aan de onderkant. De voering kan per model verschillen. Wij adviseren om voor een ademend materiaal te kiezen zodat de benen tijdens het transport niet te warm worden. Je kan er ook voor kiezen om de benen van je paard te beschermen met een dikke onderlap i.c.m. een bandage. Zorg er dan wel voor dan de onderlap goed de hoefballen van je paard bedekt en dan de bandages heel goed vast zitten.

Voor het beschermen van de staart kan je er voor kiezen om een staartbeschermer (met of zonder zak) te gebruiken of een staartbandage. Zorg in beide gevallen dat de beschermer goed aansluit om de staart om afzakken te voorkomen en let erop dat de beschermer niet te strak zit i.v.m. afknellen.
Mocht je vragen hebben over welke bescherming het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dat vrijblijvend contact met ons op zodat we je kunnen adviseren.

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.