Verbandmateriaal

Laden...

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bij DocHorse vind je het meest uitgebreide assortiment aan verbandmaterialen voor je paard. Wij zijn constant op zoek naar innovatieve producten voor een snellere en betere wondgenezing. Zo zijn er een aantal verbandmaterialen in ons assortiment waarin carbon of zilver verwerkt is.

Zorg er altijd voor wanneer je een wond behandeld dat een steriel gaas of ander soort verbandmateriaal de wond afdekt, daarna kan er een gamgee (wattenrol) aangebracht worden welke vastgezet kan worden met een elastische kleefbandage (Vetrap). De gamgee kan eventueel op maat geknipt worden. Met deze combinatie zorg je voor een mooie drukverdeling, indien je geen gamgee gebruikt gaat de elastische bandage knellen.

Schaafwonden, kneuzingen en zwellingen kunnen behandeld worden met animalintex, dit is een veel gebruikt kompres wat zowel warm als koud gebruikt kan worden. Dit kan ook vastgezet worden met een elastische kleefbandage. Tevens is het mogelijk om de animalintex in een antibacterieel middel te leggen alvorens het aangebracht wordt op een wond.

Een aantal must-have verbandmaterialen zijn:

•    Steriele kompressen of ander materiaal om een wond af te dekken (equi-med, robinsons activate ed.)
•    Gamgee wattenrol voor een goede drukverdeling
•    Elastische kleefbandage (Vetrap) voor het vastzetten van het verbandmateriaal
•    Animalintex voor het behandelen van kneuzingen, kleine wondjes en zwellingen

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.