Equine legcooler baseplus

De Equine legcooler koelt de paarden benen, gedoseerd en regelbaar met koud stromend water. Deze variant is voor 2 benen, kan uitgebreid worden naar 4 benen.
Waardering:
90% of 100
€ 55,95
1 op voorraad - wordt vandaag verzonden
SKU
ELC2

- +
  • Gratis verzending boven de €49,-
  • WhatsApp: +31 (0)653340808
  • Voor 23:59 besteld = volgende werkdag in huis
  • Overleg met onze specialisten

Equine Legcooler Base Plus

De Equine legcooler koelt de benen van je paard (gedoseerd en regelbaar) met koud stromend water. De benen kan je zowel samen als individueel koelen. Door het doseren van het water middels de kranen bespaar je veel water. Ook bespaar je veel tijd omdat je tijdens het koelen andere werkzaamheden kunt verrichten.
De Base Plus uitvoering is later uit te breiden naar 4 benen met een aanvullende set.

Waarom is het nuttig de onderbenen van een paard met koud water te koelen ?

Tijdens de arbeid zal het gewicht van het paard steeds weer neerkomen op de pezen en gewrichten van het onderbeen. Er worden daarbij allerlei stofwisselingsproducten gevormd en soms zullen er ook hele kleine beschadigingen in het weefsel optreden. Aangezien met name peesweefsel een slechte doorbloeding heeft, zullen de stofwisselingsproducten niet zo snel afgevoerd worden. Ook worden er niet zo snel bloedcellen aangevoerd die de beschadigingen herstellen.
Om de doorbloeding van het onderbeen van het paard te verbeteren is het verstandig de onderbenen van het paard na iedere training of wedstrijd enige tijd met koud water te koelen. Het onderbeen koelt dan af waardoor extra bloed aangetrokken wordt om het onderbeen weer te verwarmen. Daarbij worden tevens gewrichten en pezen weer in de oude staat gebracht.

Deze behandeling wordt uitgevoerd om te voorkomen dat de benen van het paard snel verouderen. In feite is het een herstellende en tevens preventieve therapie. Ook bij een blessure is behandeling met de Equine Legcooler zeer zinvol en aan te bevelen.
Aanbevolen behandelingsduur is 20 tot 30 minuten. Na het koelen de benen goed droog wrijven.


Meer informatie
MerkAlgemeen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Equine legcooler baseplus
Uw waardering
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.