Equine legcooler

Met deze legcooler kan je 4 benen tegelijk koelen op een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier. Ideaal bij peesblessures!
Waardering:
100% of 100
€ 169,95
1 op voorraad - wordt vandaag verzonden
SKU
ELC4

- +
  • Gratis verzending boven de €49,-
  • WhatsApp: +31 (0)653340808
  • Voor 23:59 besteld = volgende werkdag in huis
  • Overleg met onze specialisten

Equine Legcooler Systeem voor 4 benen (inclusief singel)

De Equine legcooler koelt de paarden benen, gedoseerd en regelbaar met koud stromend water. Je kan alle 4 de benen tegelijk koelen maar ook afzonderlijk van elkaar. Door het doseren van het water middels de kranen bespaar je tevens veel water.

Reactie van Dr. Jef Desmedt

Veterinair o.a. van het Belgische Equistrian Team. De Equine Legcooler is een doordacht en functioneel systeem, door de egale koeling van het onderbeen wordt de doorbloeding extra gestimuleerd en de afvalstoffen beter afgevoerd.

Waarom is het nuttig de onderbenen van een paard met koud water te koelen ?

Tijdens de arbeid zal het gewicht van het paard steeds weer neerkomen op de pezen en gewrichten van het onderbeen. Er worden daarbij allerlei stofwisselingsproducten gevormd en soms zullen er ook hele kleine beschadigingen in het weefsel optreden. Aangezien met name peesweefsel een slechte doorbloeding heeft, zullen de stofwisselingsproducten niet zo snel afgevoerd worden. Ook worden er niet zo snel bloedcellen aangevoerd die de beschadigingen herstellen.

Om de doorbloeding van het onderbeen van het paard te verbeteren is het verstandig de onderbenen van het paard na iedere training of wedstrijd enige tijd met koud water te koelen. Het onderbeen koelt dan af waardoor extra bloed aangetrokken wordt om het onderbeen weer te verwarmen. Daarbij worden tevens gewrichten en pezen weer in de oude staat gebracht. Deze behandeling wordt uitgevoerd om te voorkomen dat de benen van het paard snel verouderen. In feite is het een herstellende en tevens preventieve therapie.

Ook bij een blessure is behandeling met de Equine Legcooler zeer zinvol en aan te bevelen.Aanbevolen behandelingsduur ia 30 minuten. Na het koelen de benen goed droog wrijven. Schenk altijd voldoende aandacht aan iedere zwelling van de benen en het oplopen of warm worden van de pezen en neem bij een blessure contact op met de dierenarts.

 


Meer informatie
MerkAlgemeen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Equine legcooler
Uw waardering
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.