RAMBO

RAMBO MICKLEM COMPETITION BRIDLE TESTER

DH Tester
RAMBO MICKLEM COMPETITION BRIDLE TESTER
€ 149,95
Rambo Micklem Comeptition tester. Dit is de testversie van de Rambo Micklem Competition je kan dit hoofdstel 7 dagen testen.
Beschikbaarheid: selecteer een optie

* Verplichte velden

€ 149,95
Beschrijving

Details

Horseware - Micklem Competition Bridle TESTER

Het Rambo Micklem hoofdstel is 1 van de producten welke je in ons Test Center vindt. Het hoofdstel draagt daadwerkelijk bij aan een beter resultaat en een doeltreffender training. You need to feel it to believe it!

Omdat wij in de werking van dit hoofdstel geloven, maar ook begrijpen dat het een grote investering is, bieden wij middels ons DocHorse Test Center de mogelijkheid om het Micklem hoofdstel te testen zodat je echt overtuigd raakt van de werking en effectiviteit. 

Het is ook mogelijk om de Micklem Multi te testen (deze kan bitloos gebruikt worden maar is niet toegestaan op KNHS wedstrijden).

Een uniek hoofdstel volledig gemodelleerd naar de schedel van het paard. Horseware heeft in samenwerking met William Micklem na uitgebreid onderzoek naar het paardenhoofd dit speciale hoofdstel ontworpen. Door de unieke vormgeving van de Micklem Bridle worden alle gevoelige en oppervlakkige zenuwen in het paardenhoofd ontzien. Dit is het meest comfortabele hoofdstel ooit ontworpen voor het paard.

Het voordeel van de Micklem Bridles is dat het hoofdstel precies past in de vormen van het paardenhoofd waardoor het nergens drukkingen of knellingen geeft. Alle gevoelige en oppervlakkige zenuwen worden ontzien. Daarnaast worden ook de jukbeenderen en de uitstekende kiezen van het paard vrij gelaten, om zo schuren en / of beschadiging van de slijmvliezen in de mond van het paard te voorkomen. Alle Micklem Bridles zijn gemaakt van zacht, soepel leer voor extra comfort. Daarnaast heeft het leer een luxe leerfinish ondergaan wat extreme duurzaamheid garandeert.  

De Micklem Competition Bridle is FEI approved en wordt geleverd inclusief teugels en bitclips.

Extra informatie

Extra informatie

DH Tester Ja
Merk RAMBO
Beoordelen

Klantenreviews

Quality
5 star :
100%
( 1 )
Sort by:

3 artikel(en)

per pagina
Robuust en vriendelijk Review door Tjerk
Kwaliteit
Net twee keer mee gereden en overtuigd. Ik heb jaren met een gewoon goed passend hoofdstel gereden met een Sprenger Dynamic RS Sensogan bit. Het fraaiste van het Micklem Competition Bridle is dat het bit doodstil in de mond ligt. Er is geen sperriem, alleen een enkele brede, losser zittende neusriem vlak achter het bit. Gevoelige zenuwen langs juk- en kaakbeen blijven vrij, in tegenstelling tot hoofdstellen met hoge neusriem. Minder neiging tot krabben, wrijven en schuren tijdens en na het rijden. Volledig op diervriendelijkheid ontworpen hoofdstel dat geen concessies doet aan functionaliteit. Een nog stillere aanleuning met hetzelfde Sprenger bit en een paard dat zich makkelijker concentreert op zijn werk. Echt een aanrader!! Doen!
(Geplaatst op 8 januari 2017)
super fijn hoofdstel voor een jong paard Review door Laura Ginsel
Mijn jonge paard begon te knarsetanden met een gewoon hoofdstel, zonder sperriem ging het wel beter maar zo'n bit ligt dan wel erg los in de mond. Heb een Micklem Multibridle over kunnen nemen van iemand en vanaf dag 1 heb ik Luuk nooit meer gehoord, met de bijgevoegde haken kan je het bit nog stiller laten liggen. De ring op de neusriem is eraf gehaald want met die ring mag je NIET starten...Ook mijn instructrice Barbara Koot is erg tevreden met hoe dit hoofdstel op het paard past en gaat het zeker aanbevelen aan mensen met problemen....

(Geplaatst op 10 juni 2014)
Fijn hoofdstel! Review door Harmke
Door een wetenschappelijk artikelen werd mij duidelijk waar de zenuwknooppunten op het hoofd van een paard zitten. Daaruit blijkt dat een regulier hoofdstel op een aantal van deze zenuwknooppunten drukt. Het Micklem hoofdstel ontziet de meeste van deze knooppunten.
Dat is de reden waarom ik dit hoofdstel heb aangeschaft en inderdaad heeft mijn paard een rustiger hoofdhouding en heeft minder de behoefte om het hoofd te schuren na het rijden. Dit hoofdstel staat in de reglementen van de KNHS genoemd als toegestaan voor de dressuur (discipline dressuur, bijlage 4).
(Geplaatst op 15 mei 2013)

Login to add review

Artikel QR Code