Eczeemdeken

Heeft je paard last van zomereczeem? Dan kan een eczeemdeken een uitkomst bieden. Als je paard last heeft van zomereczeem dan uit zich dit in het schuren van de staart en manen. Zomereczeem is namelijk een allergische reactie op de beet van een knut (mugje). Een eczeemdeken zorgt ervoor dat de knut niet door de deken heen kan bijten en zo is paard beschermt tegen de mugjes. Als hij niet gebeten wordt treedt er namelijk ook geen allergische reactie op. 

Welke eczeemdeken voor jouw paard?

Wil je weten welke eczeemdeken het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met onze dekenspecialist Elsemiek. Elsemiek kent al onze eczeemdekens en kan je daarom van een goed advies voorzien. 

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wij hebben een ruime keuze aan eczeemdekens voor paarden met zomereczeem. Zo hebben wij eczeemdekens van Bucas, Rambo en Busse. Naast eczeemdekens hebben wij ook een losse eczeem hals, deze losse hals beschermt alleen de manen van je paard.

Waarom een eczeemdeken?

Zomereczeem is een allergische reactie op het speeksel van de colloïde mug (ook wel knut genoemd). Wanneer je paard gebeten wordt door deze knut kan dit zich uiten in het schuren van de staart en manen. Zomereczeem is helaas niet te genezen, wel kan je zo veel mogelijk voorkomen dat je paard gebeten wordt door de knut. Hierdoor zal hij minder jeuk hebben. Om te voorkomen dat je paard gebeten wordt kan je een eczeemdeken op doen. Een eczeemdeken is van een dikke stof gemaakt zodat de mugjes, welke zomereczeem veroorzaken, niet door de deken heen kunnen bijten. Het is heel belangrijk dat een eczeemdeken goed aansluit en zo veel mogelijk van je paard bedekt, hoe meer je bedekt, hoe kleiner de kans dat hij gebeten wordt. Een eczeemdeken bedekt dus de hele hals, de buik en de staart.

Wanneer leg je een eczeemdeken op?

Vanaf het moment dat de colloïde mug actief is leg je een eczeemdeken op. De knutten zijn ongeveer vanaf Maart t/m September actief, dus begin zeker vanaf Maart met het opleggen van een eczeemdeken.

Populaire eczeemdekens

Een echte bestseller is de Bucas eczeemdeken met zebramotief. Deze eczeemdeken is van een dikke stof gemaakt en sluit mooi aan rondom je paard zodat zijn hals, buik en staart goed beschermt zijn. Ook de Rambo Sweet itch Hoody is een erg populaire eczeemdeken, deze eczeemdeken is er ook voor shetlanders.

Als je paard last heeft van zomereczeem is een goed management heel belangrijk. Een eczeemdeken op doen is slechts een onderdeel van dit management. Om zomereczeem onder controle te krijgen hebben wij ook verzorgingsproducten welke bijdragen aan het herstel van de huid en welke de mugjes op afstand houden. Bij zomereczeem is het dus belangrijk om een totaal aanpak op te stellen.

Advies over eczeemdekens

Wil je weten welke eczeemdeken het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met onze dekenspecialist Elsemiek. Elsemiek kan je tevens meer vertellen over onze verzorgingsproducten en supplementen.

© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.