Vliegendeken

Op zoek naar een vliegendeken voor jouw paard? Wij zijn de online specialist op het gebied van vliegendekens. Wij hebben een ruime keuze aan vliegendekens voor paarden op voorraad en in de aanbieding. Of je nou op zoek bent naar een vliegendeken met hals of een basic zebra vliegendekens, wij hebben het voor je.

Welke vliegendeken voor jouw paard?

Twijfel je over welke vliegendeken het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met onze dekenspecialist Elsemiek. Elsemiek heeft al onze vliegendekens op meerdere paarden gepast en kan je daarom van een goed advies voorzien. Het staat bij ons voorop dat jouw paard een comfortabele deken draagt waar hij zich fijn in voelt. 

Producten 1-20 van 48

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Op zoek naar een vliegendeken? Dan ben je bij DocHorse aan het juiste adres. Bij Dochorse koop je vliegendekens in alle verschillende soorten en maten. Zo hebben wij vliegendekens met een vaste hals, een afneembare hals of met een buikflap. 

Waarom heb je een vliegendeken nodig?

Een vliegendeken beschermt je paard tegen vliegen, dazen, muggen en insecten. Tevens zijn de meeste vliegendekens UV-werend zo wordt ook de vacht van je paard beschermt tegen UV-straling. Tevens is een deken met een lichte kleur koeler voor je paard wanneer hij een donkere vacht heeft, dit omdat een lichte kleur minder warmte aantrekt dan een donkere vacht.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een vliegendeken?

Dit is geheel afhankelijk van je persoonlijke wensen. Er zijn een aantal afwegingen die je kan maken zoals; de pasvorm, uitvoering met of zonder hals, wel of niet behandel met een insectwerend middel en natuurlijk de prijs. Let bij het passen goed op dat de deken niet te strak zit, hou er rekening mee dat je paard de hele dag mijn zijn hoofd naar beneden staat dus check ook even of hij in die houding genoeg ruimte heeft bij de hals, borst en schoft.

De meest bijzondere 2 vliegendekens

De Rambo Fly Buster heeft alles wat je maar kan wensen. Deze vliegendeken heeft een afneembare hals, een ‘V’ sluiting voor een perfecte pasvorm, is behandeld met het insectwerende middel Vamoose en bovenal is de stof van deze deken onverwoestbaar.

Daarnaast is de Bucas Buzz Off Zebra ook een unieke vliegendeken, deze deken heeft een vaste hals. De strepen van het zebramotief hebben een desoriënterend effect op insecten. Let wel op! Uit de studie blijkt dat er een bepaalde verhouding zwart en wit moet zijn om een irriterend effect op insecten te hebben. De Bucas Buzz Off Zebra deken heeft deze juiste verhoudingen in het juiste patroon.

Welk merk vliegendeken?

DocHorse heeft een breed assortiment aan vliegendekens voor je paard van de merken; Rambo, Amigo, Bucas Vliegendeken, Busse en Dy'on.

Naast vliegendekens hebben wij ook speciale uitrij vliegendekens. Deze vliegendekens kan je gebruiken tijdens het rijden. Voor elke vliegendeken hebben wij ook een bijpassend vliegenmasker

Advies over een vliegendeken

Wil je weten welke vliegendeken het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met onze dekenspecialist Elsemiek. Elsemiek weet alle in's en out's van onze paardendekens waardoor ze samen met jou kan kijken welke deken perfect is voor jouw paard. 

© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.