Vliegenmaskers

Bij DocHorse.nl vind je een breed assortiment aan vliegenmaskers en vliegenkappen voor jouw paard. Zo hebben wij vliegenmaskers met oren, zonder oren of met neusbescherming.

Advies van een specialist

Wil jij meer informatie over een van onze vliegenmaskers of wil jij weten welk product geschikt is voor jouw paard? Neem contact op met een van onze specialisten!

Producten 1-20 van 43

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Bij DocHorse.nl vind je een breed assortiment aan vliegenmaskers en vliegenkappen voor jouw paard. Zo hebben wij vliegenmaskers met oren, zonder oren of met neusbescherming.

Waarom heb je een vliegenmaskers nodig?

Een vliegenmasker beschermt de ogen van je paard tegen insecten en stof. Insecten gaan graag rondom het hoofd van je paard zitten wat voor veel irritatie kan leiden en tot ontstoken en geïrriteerde ogen. Door je paard een vliegenmasker om te doen maken insecten niet direct contact met de huid zodat je paard beschermd en ongestoord in de wei kan grazen. Tevens kunnen enkele vliegenmaskers gebruikt worden om mee te rijden, let dan wel op dat je kiest voor een vliegenmasker gemaakt van een hele fijnmazige stof zodat je paard goed zicht heeft.

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een vliegenmasker?

Er zijn verschillende modellen vliegenmaskers verkrijgbaar. Zo heb je simpele vliegenmaskers zonder oren of hele complete maskers met oren en neusbescherming voor totale bescherming. De keuze voor een vliegenmasker hangt af van hoe groot de overlast van insecten is. Zijn er veel vliegen dan adviseren wij een vliegenmasker met oren en neusbescherming. Wij adviseren tevens een vliegenmasker met neusbescherming voor paarden met een lichtgekleurde neus, zo voorkom je zonnebrand. Heb je enkel een vliegenmaskers nodig voor het beschermen van de ogen tegen zand en stof dan adviseren wij een vliegenmasker zonder oren. Wil je het vliegenmasker gebruiken op de wei en staat je paard in een groep? Dan adviseren wij een vliegenmasker van een iets stuggere (geplastificeerde) stof, deze stof kan net iets meer hebben. Staat je paard alleen in de wei of wil je het masker gebruiken om mee te rijden? Dan adviseren wij een vliegenmaskers van een hele fijnmazige stof, deze stof is kwestbaarder maar biedt wel meer zicht.

Waar moet je opletten bij het passen van een vliegenmasker?

Het is belangrijk dat een vliegenmasker goed aansluit rondom het hoofd zodat er geen ruimte is voor vliegen om onder het vliegenmasker te komen. Daarnaast moet het masker niet te strak zitten. De meeste vliegenmaskers zijn voorzien bontrandje. Het voordeel hiervan is dat het masker niet schuurt en prettig draagt. Tevens is een groot voordeel dat insecten en vliegen minder snel onder het masker doorkomen omdat het dikkere bontrandje als een soort barrière werkt. Nog een belangrijk punt om op te letten tijdens het passen is dat het masker mooi van de ogen afstaat. Het masker mag de ogen en wimpers niet raken. De meeste vliegenmaskers zijn gemaakt van een stugge geplastificeerde maasstof zodat het masker mooi van het hoofd afstaat, dit bevordert ook het zicht. Tevens zijn er speciale maskers op de markt zoals de Rambo Fly Mask plus waar een buigzame ring inzit zodat het masker nog meer van de ogen afstaat. Let er als laatst nog op dat de stof van het masker genoeg doorschijnend is, dit kan je simpel controleren door zelf door het masker heen te kijken. Vaak geldt hoe fijnmaziger de stof hoe meer zicht, deze maskers zijn ook geschikt om mee te rijden. Helaas is een fijnmazige stof ook kwetsbaarder, als je paard dus met een vriendje in de wei staat adviseren wij te kiezen voor een stuggere (geplastificeerde) stof.

Advies van een specialist

Wil jij meer informatie over een van onze vliegenmaskers of wil jij weten welk product geschikt is voor jouw paard? Neem contact op met een van onze specialisten!

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2022 DocHorse. All Rights Reserved.