Vliegenmaskers

Op zoek naar een vliegenmasker voor je paard? Bij DocHorse.nl hebben we een ruim assortiment aan vliegenmaskers en vliegenkappen voor jouw paard. Of je nu op zoek bent naar een vliegenmasker met oren, zonder oren of met neusbescherming, bij ons vind je wat je nodig hebt.

Voorkom een miskoop

Wil je meer informatie over onze vliegenmaskers of ben je benieuwd welk vliegenmasker het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan gerust contact op met een van onze vliegenmasker-specialisten. We staan klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Kies voor kwaliteit en bescherming

Een vliegenmasker is essentieel om de ogen van je paard te beschermen tegen insecten en stof. Onze vliegenmaskers bieden een uitstekende bescherming en comfort voor je paard, zodat je paard ongestoord kan grazen in de wei. Met verschillende modellen en opties, zoals vliegenmaskers met oren of neusbescherming, vind je bij ons het perfecte vliegenmasker voor jouw paard.

Bestel vandaag nog je vliegenmasker

Wacht niet langer en bekijk ons assortiment vliegenmaskers voor paarden op DocHorse.nl. Met snelle levering en deskundig advies staan wij garant voor tevredenheid. Bestel vandaag nog jouw vliegenmasker en zorg ervoor dat je paard optimaal beschermd is tegen vervelende insecten tijdens het grazen en rijden.

Producten 1-20 van 43

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Waarom een vliegenmasker voor je paard?

Een vliegenmasker beschermt de gevoelige ogen van je paard tegen vervelende insecten en stof. Insecten en vliegen hebben de neiging om rond het hoofd van je paard te gaan zitten, wat kan leiden tot irritatie, ontstekingen en geïrriteerde ogen. Door je paard een vliegenmasker te laten dragen, voorkom je direct contact tussen insecten en de huid, waardoor je paard beschermd en ongestoord kan grazen op de wei. Sommige vliegenmaskers kunnen ook gebruikt worden tijdens het rijden. Let er dan wel op dat je kiest voor een vliegenmasker gemaakt van een fijnmazige stof, zodat je paard goed zicht heeft.

Waar moet je op letten bij het kopen van een vliegenmasker?

Er zijn verschillende modellen vliegenmaskers verkrijgbaar. Je hebt eenvoudige vliegenmaskers zonder oren, maar ook complete maskers met oren en neusbescherming voor maximale bescherming. De keuze voor een vliegenmasker hangt af van de mate van insectenoverlast. Bij veel vliegen adviseren wij een vliegenmasker met oren en neusbescherming. Voor paarden met een lichtgekleurde neus raden we ook een vliegenmasker met neusbescherming aan om zonnebrand te voorkomen.

Als je alleen een vliegenmasker nodig hebt om de ogen te beschermen tegen zand en stof, is een vliegenmasker zonder oren voldoende.

Als je het vliegenmasker wilt gebruiken in de wei waar je paard in een groep staat, adviseren wij een vliegenmasker van iets steviger (geplastificeerde) stof. Staat je paard alleen in de wei of wil je het masker gebruiken tijdens het rijden, dan raden we een vliegenmasker van een zeer fijnmazige stof aan. Deze stof is kwetsbaarder, maar biedt beter zicht.

Waar moet je op letten bij het passen van een vliegenmasker?

Het is belangrijk dat een vliegenmasker goed aansluit rondom het hoofd, zodat er geen ruimte is voor vliegen om onder het masker te komen. Het masker mag echter niet te strak zitten. De meeste vliegenmaskers zijn voorzien van een bontrandje, wat ervoor zorgt dat het masker niet schuurt en prettig draagt. Het bontrandje fungeert ook als een barrière, waardoor insecten minder snel onder het masker kunnen komen.

Bij het passen van een vliegenmasker is het ook belangrijk dat het masker voldoende van de ogen en wimpers afstaat. Het masker mag de ogen en wimpers niet raken. De meeste vliegenmaskers zijn gemaakt van een stugge geplastificeerde maasstof, waardoor het masker mooi van het hoofd afstaat.

Er zijn ook speciale maskers op de markt, zoals de Rambo Fly Mask Plus, die een buigzame ring bevatten om het masker nog verder van de ogen af te houden.

Ten slotte is het belangrijk dat de stof van het masker voldoende doorzichtig is. Je kunt dit eenvoudig controleren door zelf door het masker te kijken. Over het algemeen geldt dat hoe fijner de stof is, hoe beter het zicht is. Deze maskers zijn ook geschikt om mee te rijden. Houd er echter rekening mee dat fijnmazige stoffen kwetsbaarder zijn. Als je paard dus in de wei staat met andere paarden, raden wij aan om te kiezen voor een stuggere (geplastificeerde) stof.

Advies van een specialist

Wil je meer informatie over een van onze vliegenmaskers of ben je benieuwd welk product het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met een van onze specialisten! Ze staan klaar om je te helpen en te adviseren bij het maken van de juiste keuze voor jouw paard.

© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.