Dressuurstangen

Bezig met laden...

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wij hebben een ruime keuze aan verschillende soorten dressuurstangen van o.a. Sprenger, Stübben en Trust. Een dressuurstang wordt gebruikt voor een stang en trens combinatie. Gebruik een dressuurstang dus altijd i.c.m. een bijpassende onderlegtrens.

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een dressuurstang?

Let op de lengte van de scharen, dit wisselt per stang. Een dressuurstang met lange scharen heeft een sterkere hefboom inwerking dan die met kortere scharen. Zorg er tevens voor dat het materiaal van de dressuurstang hetzelfde is als die van de onderlegtrens. De keuze voor een bepaald mondstuk is afhankelijk van de ruimte welke je paard in zijn mond heeft, zoek je een mondstuk met veel tongvrijheid kies dan voor een stang met een tongboog.

Wij adviseren om een dressuurstang een maat groter te bestellen dan de onderlegtrens. Voor de maat van de onderlegtrens kan je de maat aanhouden die je ook voor je gewone trens hebt.

Onze bestverkocht dressuurstang is de Sprenger HO Stang. Deze dressuurstang is iets naar voren gericht waardoor de stang aangenaam in de mond van je paard ligt. De dressuurstang is gemaakt van een Sensogan materiaal.

Het is ook mogelijk om eerst een dressuurstang te testen via ons DocHorse Test Center. Zo weet je zeker of de dressuurstang iets voor je paard is. Je kan bijvoorbeeld de Stubben Dressuurstang eerst 7 dagen uit proberen. Deze stang is geschikt voor paarden welke weinig ruimte in de mond hebben.

Wil je weten welke dressuurstang het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met onze bitspecialist Elsemiek. Elsemiek heeft zelf met alle dressuurstangen gereden waardoor ze precies weet wat je kan verwachten tijdens het rijden.

Benieuwd naar de meest gestelde vragen over dressuurstangen? Op deze pagina lees je vragen en antwoorden over het gebruik van een stang en trens combinatie.

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.