Pavo BeChill

In onbekende of stressvolle situaties, zoals transport of een behandelingen door de dierenarts, tandarts of hoefsmid, kan een paard stress ervaren en instinctief willen vluchten. In dat geval kan Pavo BeChill helpen om stress snel (binnen 30 min – 2 uur) te verminderen en ontspanning te bevorderen

€ 32,49
6 op voorraad - wordt vandaag verzonden
SKU
PAV86161

- +
  • Gratis verzending boven de €49,-
  • WhatsApp: +31 (0)653340808
  • Voor 23:59 besteld = volgende werkdag in huis
  • Overleg met onze specialisten
InhoudDagenprijsPrijs per dag
1 L20€ 32,49€ 1,62

Pavo BeChill 1000ML

In onbekende of stressvolle situaties, zoals transport of een behandelingen door de dierenarts, tandarts of hoefsmid, kan een paard stress ervaren en instinctief willen vluchten. De hoeveelheid stress die paarden ervaren, is niet altijd hetzelfde en hangt o.a. af van het karakter en ervaring. Helaas is het soms onvermijdelijk dat je paard wordt blootgesteld aan een stressvolle situatie. In dat geval kan Pavo BeChill helpen om stress snel (binnen 30 min – 2 uur) te verminderen en ontspanning te bevorderen.

Pavo BeChill om stress te verminderen

Een stressreactie in het paardenlichaam wordt beïnvloed door signaalstoffen die van en naar de hersenen worden gestuurd. In principe kunnen deze signaalstoffen twee boodschappen sturen: een stressboodschap (pas op, gevaar!) en een ontspanningsboodschap (blijf kalm, geen paniek). Een toenemende hoeveelheid stressboodschappen herken je aan een verhoogde hartslag, snellere ademhaling, zweten en gespannen spieren. Aan de andere kant, wanneer de hoeveelheid ontspanningsboodschappen wordt verhoogd, worden de hart- en ademhalingsfrequentie weer normaal en de spieren los en soepel. In stressvolle situaties stijgen de stressboodschappen en dalen de ontspanningsboodschappen. Dit zorgt ervoor dat je paard alerter is en klaar is om te vluchten. Pavo BeChill werkt aan beide kanten: het beperkt enerzijds de toename van stressboodschappen en blokkeert anderzijds het afbreken van ontspanningsboodschappen.

Magische ingrediënten BeChill: citroenmelisse & magnesium

De belangrijkste ingrediënten van Pavo BeChill zijn citroenmelisse en magnesium. Citroenmelisse is een natuurlijk ingrediënt met een krachtige werking en heeft een groot effect op de stressreactie bij paarden. Het zorgt er voor dat de afbraak van ontspanningsboodschappen geblokkeerd wordt, waardoor er meer ontspanning in het lichaam over blijft. Magnesium is een van de meest bekende ingrediënten die helpen bij gestreste en nerveuze paarden. Bovendien is bewezen dat de concentratie cortisol (stresshormoon) aanzienlijk lager is na het toedienen van magnesium. Magnesium helpt de productie van stressboodschappen te blokkeren, waardoor het lichaam minder signalen ontvangt om de hartslag en de ademhaling te verhogen, te gaan zweten en de spieren aan te spannen.


Meer informatie
MerkPavo
Inhoud - ml1 L
Dosering50
Ingrediënten

Samenstelling Pavo BeChill

Magnesiumsulfaat / Magnesiumchloride

Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing Pavo BeChill

Pavo BeChill kan oraal gegeven worden (30 min - 2 uur voor een stressvolle situatie) of gemengd worden door het voer of water ('s avonds en 's ochtends voor de stressvolle situatie).

Hoeveelheid

Pony’s: 10 - 40 ml

Kleine paarden (400 - 550 kg): 20 - 50 ml / dag

Grote paarden (600 - 750 kg): 30 - 60 ml / dag

Deze hoeveelheden zijn een uitgangspunt. De exacte hoeveelheid die voor jouw paard de beste resultaten oplevert, hangt af van meerdere factoren, zoals individuele behoeften, aanleg, prestatieniveau en stresstolerantie.

Let op! Geef Pavo BeChill niet aan drachtige merries.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pavo BeChill
Uw waardering
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.