25% KORTING - CODE: SUMMER25   -   Nog maar

PUUR

PUUR DETOXI

Puur Drainage Compositum
PUUR DETOXI
€ 23,95
Als halfjaarlijkse reiniging. Na of bij het (langdurig) gebruik van medicijnen.
Beschikbaarheid: op voorraad

Dit product kun je 33 dagen gebruiken bij een dagelijkse doses van 3 ml.
De prijs per dag is ongeveer € 0,73

Beschrijving

Details

Puur - Detoxi voorheen Drainage Compositum 100 ml

Als halfjaarlijkse reiniging. Na of bij het (langdurig) gebruik van medicijnen.

Drainage Compositum stimuleert de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam door het ondersteunen van de blaas- en nierfunctie, de spijsverteringsfunctie en de werking van het lymfestelsel. Het zorgt ervoor dat het lichaam aan het werk gezet wordt om aanwezige afvalstoffen sneller uit te scheiden en ondersteunt het immuunsysteem.

Extra informatie

Extra informatie

Dosering per dag 3 ml
Aantal dagen 33
ingredienten Extracten van Artisjok, Asperge, Berendruif, Berk, Canadese geelwortel, Driekleurig viooltje, Duizendguldenkruid, Grote engelwortel, Grote klis, Guldenroede, Heermoes, Javaanse kurkumawortel, Jeneverboom, Kattenklauw, Kattensnor, Kleefkruid, Mariadistel, Paardenbloem, Rozemarijn en Zwarte bes. Verdunde extracten van Vrouwenmantel, Zuurbes en Stinkende gouwe. Alcohol 35% v/v.
Merk PUUR
Gebruiksaanwijzing

Dosering en toepassing:

Als kuur geeft u 1 flesje Drainage Compositum per halfjaar (1 flesje is voldoende voor ca. 40 dagen).

1 - 3 keer per dag de volgende dosering geven:

Paard: 20 druppels
Pony: 15 druppels

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond, eventueel verdund met een beetje water, of op iets lekkers minimaal een half uur voor of na het voeren.

Bijwerkingen:
Tijdens een drainagekuur worden afvalstoffen losgemaakt om te worden afgevoerd door de organen. Hierbij worden deze afvalstoffen door het bloed getransporteerd.
Dit kan een vermoeid gevoel veroorzaken en dieren kunnen hier wat lusteloos door worden.

Drainage Compositum kan wel een lichte beginverergering geven van de bestaande klachten. Deze mag echter in geen geval zo erg zijn dat het dier er echt ziek van wordt. Veel dierenbezitters rapporteerden dat met name de ‘zwakke plekken’ in het lichaam van hun dier extra opspeelden tijdens het geven van een drainagekuur. Vaak zijn dit verergerde huid-, vacht-, oog- of oorproblemen, of dunne, slijmerige of stinkende ontlasting. Dit is niets vreemds, het lichaam werkt afvalstoffen voornamelijk via de uitscheidingsorganen het lichaam uit. Wanneer het dier echter duidelijk ziek wordt door een heftige uitscheidingsreactie is het aan te raden om tijdelijk te stoppen en in overleg met een dierenarts de dosering te verlagen.

Ook wanneer dergelijke verschijnselen langer dan 3-4 weken aanhouden (doorgaans duurt het ontgiften ca. twee weken), is het raadzaam contact met een (holistisch) dierenarts op te nemen.

Niet geven indien:
Tijdens de dracht of lactatieperiode wordt het geven van Drainage Compositum afgeraden, met name omdat een aantal bestanddelen de vochtafdrijving stimuleren en nog niet voldoende is onderzocht wat het effect hiervan kan zijn op de foetus.

Ook moet Drainage Compositum niet worden gegeven aan dieren die erg ziek zijn. Het lichaam moet voldoende energie hebben om de afvoer van afvalstoffen aan te kunnen en wanneer het lichaam zelf al hard aan het werk is om beter te worden kan het een dergelijke, extra belasting, veelal niet gebruiken.

Het is aan te raden om niet vlak voor een operatie te beginnen met een drainagekuur, maar te wachten tot het dier geopereerd en hersteld is, eigenlijk omwille van dezelfde reden als hierboven.
De witte bloedlichaampjes moeten zich kunnen richten op een spoedig herstel. Bijkomend effect is dat zo direct de resten van de narcose uit het lichaam worden afgevoerd.

Geef ook geen drainagekuur in het geval van diabetes omdat het door de prikkelende werking op diverse organen de glucosespiegel in het bloed enigszins kan doen schommelen.

Hoeveelheid 100 ml
Beoordelen

Klantenreviews

Quality
5 star :
50%
( 1 )
4 star :
50%
( 1 )
Sort by:

2 artikel(en)

per pagina
voor reiniging Review door Sonja
Kwaliteit
Ik geef mijn paard in de verhaarperiode een kuur. Werkt makkelijk met wat druppeltjes op een stukje brood.
(Geplaatst op 9 juli 2019)
Drainage Review door Jamie
Kwaliteit
Ik geef dit als Kuurtje 2 x per jaar . Reinigt het lichaam van afvalstoffen en is allemaal op natuurlijke stoffen gebaseerd . Fijn product en kan nooit kwaad doen aan het lichaam.
(Geplaatst op 23 juni 2016)

Login to add review

Ook interessant:

Artikel QR Code