Trust flexi hackamore combi long

Combinatie van een hackamore en bit. Het mondstuk is gemaakt van flexi soft materiaal. Lange scharen.
€ 259,99
Niet op voorraad – binnen 2 – 10 dagen verzonden
SKU
TR05001039-CFG

- +
  • Gratis verzending boven de €49,-
  • WhatsApp: +31 (0)653340808
  • Voor 23:59 besteld = volgende werkdag in huis
  • Overleg met onze specialisten

Trust Flexi Soft Hackamore Combi Long

Deze combinatie is alleen geschikt voor zeer ervaren ruiters en paarden! Uitsluitend te gebruiken op internationaal concours.

De Trust hackamore combinatie heeft een met rubber overtrokken flexibel neusgedeelte, het rubber biedt bescherming maar is niet te vergelijken met een padded neusgedeelte. Het mondstuk is gemaakt van flexi soft materiaal. De hoogte van het mondstuk ten opzicht van het neusgedeelte is over een lengte van 8 cm te verstellen. De scharen zijn gemaakt van roestvrijstaal en hebben een ring aan de onderzijde voor de teugels en aan de bovenzijde voor het kinriempje. Het bakstuk wordt bevestigd aan de ring bij het neusgedeelte.

Een combinatie van een hackamore met een bit geeft druk op zowel de neus als de kin maar ook in de mond. Deze combinatie is geschikt voor paarden welke een gevoelige mond hebben en met weinig druk in de mond gereden kunnen worden maar wel goed reageren op druk op de neus en kin. Een ander voordeel van deze combinatie is dat het paard wendbaarder is dan op alleen een hackamore.

Hoe langer de scharen van de hackamore hoe sterker de inwerking.

Het mondstuk is gemaakt van de kunststof TPU en hierdoor flexibel.  Bitten met een flexibel mondstuk kunnen voor alle paarden gebruikt worden maar zijn in het bijzonder geschikt voor paarden met een gevoelige mond. Het gebruikte kunststof is FDA approved, wat wil zeggen dat het materiaal niet giftig is en geen weekmakers bevat. De bitten zijn bovendien heel solide door de toepassing van een flexibele kern van roestvrij staal.

Gebruik van de Hackamore

Maak de bakstukken vast aan de vierkante opening bij het neusgedeelte. Wij adviseren om een hackamore hoofdstel van Dy’on te gebruiken zodat de bakstukken niet richting de ogen schuiven tijdens het kantelen van de hackamore. Het neusgedeelte moet iets boven de plek zitten waar het neusbeen eindigt en het kraakbeen begint.

De combinatie kan op 3 verschillende manieren gebruikt worden:

1.    De combinatie kan met 1 teugel gebruikt worden. Deze kan bevestigd worden aan het uiteinde van de schaar (onderkant).
2.    De combinatie kan met 2 teugels gebruikt worden. 1 teugel aan de kleine driehoekige opening en de 2e teugel aan het uiteinde van de schaar (onderkant).
3.    De combinatie kan ook met een converter teugel of met een pelhamriempje. Het riempje kan dan bevestigd worden aan de kleine driehoekige opening en aan de onderkant van de schaar, de teugel kan dan bevestigd worden aan het verbindingsriempje.

De hackamore combinatie wordt geleverd met een nylon kinriempje. Het kinriempje moet glad en plat zijn en op de juiste manier bevestigd worden. Het kinriempje moet zo bevestigd worden dat de hackamore een hoek van 45 graden kan maken.

•    Lengte neusgedeelte: 279 mm
•    Lengte onderkant schaar: 83 mm
•    Totale lengte schaar: 241 mm


Meer informatie
MerkTrust
Dekenmaat145 | 195 cm
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Trust flexi hackamore combi long
Uw waardering
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.