Trust

Bij Dochorse hebben wij verschillende bitten van Trust in het assortiment. De bitten van Trust worden met de handgemaakt in Nederland. Het brein achter de bitten van Trust zijn de broers Teun en Bas van Riel.

Advies van een specialist

Wil jij meer informatie over een van onze Trust bitten of wil jij weten welk bit geschikt is voor jouw paard? Neem contact op met een van onze specialisten, zij helpen jou graag bij het vinden van het juiste bit.

Producten 1-20 van 100

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

De bitten van Trust worden met de handgemaakt in Nederland. Het brein achter de bitten van Trust zijn de broers Teun en Bas van Riel. In samenwerking met verschillende ruiters is Trust constant bezig met de ontwikkeling van verschillende soorten bitten. De bitten worden uitvoerig getest voordat ze op de markt verschijnen. Omdat de bitten volledig met de hand gemaakt en gecontroleerd worden ben je verzekerd van de beste kwaliteit. 

Trust bitten

De bitten van Trust zijn verkrijgbaar in de materialen Inno Sense, Sweet Iron en Leder. In combinatie met deze materialen zijn er verschillende opties voor de zijkant van het bit. Zo zijn deze materialen verkrijgbaar in combinatie met een watertrensbustrenskneveltrens, pelham en dressuurstang

De Trust Sweet Iron bitten hebben de bekende blauwe kleur. Dit materiaal gaat oxideren wanneer het in aanraking komt met het speeksel van je paard. Door het oxideren ontstaat er een bruine gloed over het bit, deze bruine gloed heeft een zoete smaak waardoor paarden het bit goed accepteren. Door de zoete smaak van het bit gaan paarden ook meer schuimen op het bit. Alle Sweet Iron bitten hebben een anatomische vorm. 

De Trust Inno Sense bitten zijn bij DocHorse verkrijgbaar in 3 verschillende mondstukken.

  • Het flexi soft mondstuk is een recht mondstuk welke zeer flexibel en buigzaam. Dit bit is geschikt voor paarden welke moeite hebben contact met de hand te maken en dit uiten door achter de teugel te kruipen. Dit bit is zeer vriendelijk en geschikt voor jonge paarden. Niet geschikt voor sterke paarden.
  • Het medium mondstuk met tongboog is licht buigzaam. Dit bit is geschikt voor paarden welke een dikke of gevoelige tong hebben. Door de tongboog wordt de druk midden op de tong verminderd. Het bit heeft een vriendelijke inwerking door het licht buigzame mondstuk.
  • Het harde mondstuk met tongboog is niet buigzaam. Dit bit is geschikt voor paarden met een gevoelige tong Door de tongboog wordt de druk midden op de tong verminderd. Het bit heeft een directere inwerking maar is tevens geschikt voor paarden met een gevoelige mond door het kunststof materiaal.

De mondstukken zijn gemaakt van de kunststof TPU en hierdoor flexibel. Bitten met een flexibel mondstuk kunnen voor alle paarden gebruikt worden maar zijn in het bijzonder geschikt voor jonge paarden en paarden met een gevoelige mond. Het gebruikte kunststof is FDA approved, wat wil zeggen dat het materiaal niet giftig is en geen weekmakers bevat. De bitten zijn bovendien heel solide door de toepassing van een flexibele kern van roestvrij staal

De lederen bitten van Trust Leder hebben een nylon kern en zijn omwikkelt met natuurlijk gelooid leer wat vrij is van chemicaliën. Door het kauwen en de vorming van speeksel worden de bitten zacht en nemen ze de vorm van de mond aan. Deze bitten zijn zeer geschikt voor hele gevoelige paarden.

Het is ook mogelijk om Trust bitten 7 dagen bij ons uit te proberen. Wij hebben verschillende Trust bitten welke je kan testen in ons Test Center .

Advies van een specialist

Wil je graag weten welk trust bit het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met onze bitspecialist Elsemiek

 

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.