Trust flexi hackamore combi short

Combinatie van een hackamore en bit. Het mondstuk van deze hackamore is gemaakt van flexi soft materiaal. Korte scharen.

€ 207,99 € 259,99
Niet op voorraad – binnen 2 – 10 dagen verzonden
Nog %1 beschikbaar
SKU
TR05001055-CFG
- +
  •  Gratis verzending boven de €75,-
  •  Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden
  •  WhatsApp: +31 (0)653340808
  •  Overleg met onze specialisten

Trust Flexi Soft Hackamore Combi Short

Deze combinatie is alleen geschikt voor zeer ervaren ruiters en paarden! Uitsluitend te gebruiken op internationaal concours.

De Trust hackamore combinatie heeft een met rubber overtrokken flexibel neusgedeelte, het rubber biedt bescherming maar is niet te vergelijken met een padded neusgedeelte. Het mondstuk van deze hackamore is gemaakt van flexi soft materiaal. De hoogte van het mondstuk ten opzicht van het neusgedeelte is over een lengte van 8 cm te verstellen. De scharen van de Trust hackamore zijn gemaakt van roestvrijstaal en hebben een ring aan de onderzijde voor de teugels en aan de bovenzijde voor het kinriempje. Het bakstuk wordt bevestigd aan de ring bij het neusgedeelte.

Een combinatie van een hackamore met een bit geeft druk op zowel de neus als de kin maar ook in de mond. Deze combinatie is geschikt voor paarden welke een gevoelige mond hebben en met weinig druk in de mond gereden kunnen worden maar wel goed reageren op druk op de neus en kin. Een ander voordeel van deze combinatie is dat het paard wendbaarder is dan op alleen een hackamore.

Hoe langer de scharen van de hackamore hoe sterker de inwerking. Deze combinatie heeft korte scharen en dus een mildere inwerking.

Het mondstuk is gemaakt van de kunststof TPU en hierdoor flexibel.  Bitten met een flexibel mondstuk kunnen voor alle paarden gebruikt worden maar zijn in het bijzonder geschikt voor paarden met een gevoelige mond. Het gebruikte kunststof is FDA approved, wat wil zeggen dat het materiaal niet giftig is en geen weekmakers bevat. De bitten zijn bovendien heel solide door de toepassing van een flexibele kern van roestvrij staal.

Gebruik van de Trust Hackamore:

Maak de bakstukken vast aan de vierkante opening bij het neusgedeelte. Wij adviseren om een hackamore hoofdstel van Dy’on te gebruiken zodat de bakstukken niet richting de ogen schuiven tijdens het kantelen van de hackamore. Het neusgedeelte moet iets boven de plek zitten waar het neusbeen eindigt en het kraakbeen begint.

De combinatie kan op 3 verschillende manieren gebruikt worden:

1.    De combinatie kan met 1 teugel gebruikt worden. Deze kan bevestigd worden aan het uiteinde van de schaar (onderkant).
2.    De combinatie kan met 2 teugels gebruikt worden. 1 teugel aan de kleine driehoekige opening en de 2e teugel aan het uiteinde van de schaar (onderkant).
3.    De combinatie kan ook met een converter teugel of met een pelhamriempje. Het riempje kan dan bevestigd worden aan de kleine driehoekige opening en aan de onderkant van de schaar, de teugel kan dan bevestigd worden aan het verbindingsriempje.

De hackamore combinatie wordt geleverd met een nylon kinriempje. Het kinriempje moet glad en plat zijn en op de juiste manier bevestigd worden. Het kinriempje moet zo bevestigd worden dat de hackamore een hoek van 45 graden kan maken.

•    Lengte neusgedeelte: 279 mm
•    Lengte onderkant schaar (ringen): 38 mm
•    Totale lengte schaar: 165 mm

Meer informatie
MerkTrust
Dekenmaat145 | 195 cm
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Trust flexi hackamore combi short
Uw waardering

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2022 DocHorse. All Rights Reserved.