NAF Oestress bevat natuurlijke anti-oxidanten en magnesium, dit ondersteunt de hormoonhuishouding wat zorgt voor een gelijkmatig temperament en humeur bij hengstige merries en wilde hengsten. NAF Oestress Vloeibaar is een natuurlijk supplement wat op een milde wijze zorgt voor een in balans gebrachte hormoonhuishouding en cyclus.
Voordelen van de NAF Oestress
De unieke samenstelling van NAF Oestress voorziet jouw paard met extracten van plantaardige ingrediënten, die al honderden jaren worden gebruikt om de hormoonbalans te ondersteunen. Door de hormoonspiegel op een natuurlijke wijze te ondersteunen, zal jouw paard meer geneigd zijn om zich te ontspannen en op een comfortabele wijze te concentreren op het werk. NAF Oestress bevat tevens biologisch magnesium. Ten slotte is NAF Oestress rijk aan natuurlijke antioxidanten ter ondersteuning bij het verwijderen van toxines.
Wanneer gebruik ik NAF Oestress?
NAF Oestress moet dagelijks worden gevoerd in de lente en in het zomerseizoen. Het rantsoen kan worden verhoogd in overeenstemming met de oestruscyclus. Indien nodig is NAF Oestress het jaar rond geschikt voor gebruik.
- Water - Magnesiumchloride - Aromatische en smakelijke kruiden - Producten van knollen en wortels - Producten van fruit - Xanthaangom - Anijs - Gehydrolyseerde lecithine
Gebruiksaanwijzing
Dosering NAF Oestress Vloeibaar
Hoge dosering voor paarden: 100 ml per dag Onderhoudsdosering voor paarden: 25 - 50 ml per dag
Hoge dosering pony's: 75 ml per dag Onderhoudsdosering voor pony's: 25 - 50 ml per dag
Het beste is de dagelijkse dosering NAF Oestress over 2 voerbeurten te verdelen, is dit niet mogelijk dan kan NAF Oestress het beste in de ochtend tijdens de voerbeurt worden gegeven.
NAF Oestress Vloeibaar kan op 3 manieren gebruikt worden:
- Tijdens de dagen van hengstigheid een hoge dosering - Gedurende alle maanden dat de hengstigheid zich het meest manifesteert een dagelijkse onderhoudsdosering - Een combinatie van een dagelijkse onderhoudsdosering en een verhoogde dosering tijdens de hengstigheid
Gastblog NAF: De oestrogeencyclus bij sportmerries Het samenwerken met merries kan veel voldoening geven, maar de hormooncyclus kan het soms moeilijk maken om fijn te trainen, zeker wanneer ze op de top van hun kunnen moeten zijn. Bokken, slaan, bijten en weigeren voorwaarts te gaan kan het rijden lastig maken en hebben duidelijk invloed op onze wedstrijdresultaten; maar waarom zijn merries zo lastig en waarom laten ze deze tekenen van ongemak zien?
Geslachtshormonen en hormoonhuishouding Het voorjaar is in aantocht en dit houdt in dat de paarden weer van sappige groene weides kunnen gaan genieten. De dagen worden langer, de temperatuur stijgt en je paard verliest zijn dikke wintervacht. En de geslachtsdrift komt weer op gang! De geslachtshormonen zijn verantwoordelijk voor het op gang komen van de geslachtsdrift. Bij hengsten wordt het geslachtshormoon Testosteron genoemd, bij merries is dit Oestrogeen en onder andere Progesteron