Stap 1: bereiding van 1 liter veulenmelk
- Neem een pan met een inhoud van minimaal 1 liter.
- Doe hierin 300 ml koud water.
- Vul dit aan met 400 ml kokend water. U heeft nu 700 ml water met een temperatuur van ± 60°C.
- Voeg 1 maatschepje (= 100 gram) veulenmelkpoeder toe en roer tot alle veulenmelkpoeder is opgelost.
- Voeg al roerend 300 ml koud water toe. U heeft nu 1 liter handwarme veulenmelk (temperatuur van ± 40 °C).
Stap 2: bereiding van biestmelk
Voeg al roerend de volledige inhoud van één Pavo Colostrum sachet (= 150 gram) toe aan 1 liter handwarme veulenmelk
en roer tot alle biestpoeder is opgelost.
Stap 3: toedienen biestmelk
- Knip het bovenste puntje van de speen af met een schaar. Hierdoor ontstaat een kleine opening waardoor het veulen de
melk kan opzuigen.
- Verstrek elk uur ca. 250 ml handwarme biestmelk (± 40°C) met behulp van de bijgeleverde fles met speen.
- Herhaal stap 1 t/m 3 voor de bereiding van het 2e sachet met Pavo Colostrum.
- Na het verstrekken van het 2e sachet biest kan het veulen gevoerd worden met uitsluitend veulenmelk aan de hand van het bijgevoegde voedingsschema
Bereidingstips
U kunt het beste de biestmelk au bain-marie verwarmen of warm houden. Au bain-marie is het verwarmen in of boven een warmwaterbad. Neem een pan of een kom met minimale inhoud van 1 liter en plaats deze in of boven een grotere pan met heet water. Au bain-marie verwarmen voorkomt schiften of aanbranden.
De biestmelk nooit in de magnetron opwarmen. De afweerstoffen in de biestmelk kunnen de beschermende werking door de hoge temperatuur verliezen. De veulenmelk van Pavo mag wel met behulp van een magnetron worden opgewarmd.