Vitamine E

Wij hebben een ruime keuze aan Vitamine E supplementen, met en zonder selenium, voor jouw paard. Vitamine E is een vet oplosbare vitamine welke je paard niet zelf kan aanmaken, het is dus belangrijk dat je paard voldoende Vitamine E binnenkrijgt via zijn rantsoen. Wij adviseren om een vitamine E supplement te voeren in combinatie met lijnzaadolie of een andere omega olie. Op zoek naar een ander supplement? Kijk ook even bij de overige supplementen.

Advies van een specialist

Wil je meer weten over een van onze vitamine E supplementen of wil je een passend advies van een van onze specialisten? Neem contact op met Saskia. Saskia weet alles over onze Vitamine E supplementen en kan jou helpen bij het maken van de juiste keuze.

18 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Equistro Excell E Liquid

  Equistro

  Equistro excell e
  Waardering:
  100%
  € 85,95
  Niet op voorraad – binnen 2 – 10 dagen verzonden
per pagina

Wij hebben een breed assortiment aan Vitamine E supplementen met en zonder selenium voor je paard. Supplementen met Vitamine E zijn er zowel in poeder als in vloeibare vorm. Vitamine E is een antioxidant welke ervoor zorgt dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en vrije radicalen worden geneutraliseerd. Dit voorkomt schade aan cellen en weefsels en zorgt voor soepele spieren en vermindert stramme, stijve en gevoelige spieren.

Vitamine E voor jouw paard

Vitamine E is een vet oplosbare vitamine welke je paard niet zelf kan aanmaken, het is dus belangrijk dat je paard voldoende Vitamine E binnenkrijgt via zijn rantsoen. Wanneer je paard intensief getraind wordt is de behoefte aan Vitamine E groter.

Vitamine E wordt vaak gecombineerd met selenium, selenium is een antioxidant welke de werking van Vitamine E versterkt. Wanneer selenium over gedoseerd wordt kan dit schadelijke effecten hebben. De selenium waarden in onze supplementen zijn veilig om te geven maar wanneer je paard zelf al een erg hoge selenium waarden heeft kan het extra bijvoeren hiervan schadelijk zijn (dit kan geconstateerd worden d.m.v. bloedonderzoek). Daarom hebben wij ook Vitamine E zonder selenium in ons assortiment zoals je TRM Vitamine E 2000.

Vitamine E in combinatie met een ander supplement 

Omdat Vitamine E een vet oplosbare vitamine is adviseren wij altijd om een Vitamine E supplement altijd i.c.m. een olie te voeren zoals een lijnzaadolie of een andere omega olie. Dit vergroot de opneembaarheid van Vitamine E in het lichaam van je paard.

Wil je meer weten of het bijvoeren van Vitamine E? In deze blog lees je o.a. het verschil tussen natuurlijk en synthetische vormen van Vitamine E.

Advies van een specialist

Wil je meer weten over onze supplementen die vitamine E bevatten, of wil je weten welk supplement geschikt is voor jouw paard? Neem contact op met een van onze specialisten. Zij helpen jou graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw paard.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.