Achterbenen

Dochorse heeft een ruime keus aan achterbeenbescherming voor jouw paard. Wij hebben drie soorten achterbeenbeschermers in het assortiment: strijklappen, kogelbeschermers en dressuurbeschermers. Belangrijk bij de aanschaf van achterbeenbescherming voor jouw paard is het doel waarvoor je de achterbeenbescherming wilt gebruiken. Ben je niet op zoek naar achterbeenbescherming voor jouw paard? Neem dan eens een kijkje bij het assortiment peesbeschermers.

Advies van een specialist

Weet je niet precies waar je naar opzoek bent of twijfel je welke achterbeenbescherming geschikt is voor jouw paard? Neem contact op met Charlotte. Charlotte weet welke achterbeenbeschermers geschikt zijn voor welk paard en is daarnaast ook op de hoogte van de laatste wijzigingen als het gaat om de wedstrijdreglementen en het gebruik van achterbeenbescherming.

Producten 1-20 van 67

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wij hebben een ruim assortiment aan achterbeenbeschermers voor je paard van o.a. Kentucky, Busse en Lemieux.

Waarom gebruik je achterbeenbeschermers?

Beenbeschermers voor de achterbenen gebruik je om de benen van de paard te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Je paard kan bijvoorbeeld tijdens het rijden met zijn benen langs elkaar strijken waardoor de benen beschadigen of hij kan zich aantikken tijdens het springen. Je kan ook speciale beschermers gebruiken welke rondom de kogel sluiten om de kogels van je paard ondersteuning te bieden in de afzet van een sprong of bij zwaar belastende oefeningen.


Welke soorten beenbeschermers voor de achterbenen zijn er?

Er zijn 3 soorten beschermers voor de achterbenen; strijklapppen, kogelbeschermers en dressuurbeschermers. Strijklappen beschermen alleen de binnenkant van de kogel van het achterbeen en sluiten aan de buitenkant van het been. Strijklappen geven het minst druk op het been. Enkele strijklappen zijn ook geschikt voor jonge paarden wedstrijden. Kogelbeschermers sluiten om de kogel van het achterbeen en geven meer druk op het been. Dressuurbeschermers zijn hoge beenbeschermers voor de achterbenen van een zacht en flexibel materiaal.

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van beenbeschermers?

Het is belangrijk om te weten voor welk doel je de beschermers wilt gebruiken. Gebruik je beschermers alleen voor de dagelijkse training kies dan voor een strijklap. Wil je de kogels van je paard meer ondersteuning bieden? Kies dan voor kogelbeschermers welke rondom het been sluiten. Daarnaast heb je ook de keuze voor verschillende sluitingen zoals klittenband, knopsluitingen of aansnoerbandjes. Voor de dagelijkse training adviseren wij om voor een klittenbandsluiting te gaan omdat deze het minst druk geeft op het been.

Je mag niet met alle achterbeenbeschermers wedstrijd rijden. Sinds kort zijn er enkele reglementswijzigingen doorgevoerd vanuit de KNHS en FEI voor het gebruik van achterbeenbeschermers. Wil je weten welke beschermers je wel en niet mag gebruiken? Neem dan contact op met Charlotte. Charlotte is op de hoogte van de laatste wijzigingen.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.