Dyon

Op zoek naar een product van Dyon voor jouw paard? DocHorse heeft een ruime voorraad Dyon hoofdstellen, teugels, frontriemen en voortuigen. Of je nou op zoek bent naar een basic hoofdstel uit de Working collectie of een super-de-luxe dressuur hoofdstel uit de Dressage collectie, wij hebben het je voor je.

Advies van een Dyon specialist

Charlotte is onze expert op het gebied van Dyon en helpt je graag met het maken van de juiste keuze voor jouw paard. Charlotte heeft alle producten van Dyon voor haar eigen paard in gebruik (lucky her) en kan je daarom alle in’s en out’s van je producten vertellen.

Dy'on Collecties

Producten 1-20 van 118

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Dyon is een Belgisch merk gespecialiseerd in het produceren van tuigage zoals hoofdstellen, teugels, neusriemen en frontriemen. Daarnaast biedt Dyon ook een ruime keuze aan paardendekens en stalbenodigdheden aan.

Dyon is al jarenlang een zeer geliefd merk onder springruiters en sinds kort kunnen ook dressuurruiters hun hart ophalen. Dyon heeft haar assortiment opgedeeld in verschillende collecties. Veruit de populairste collecties zijn de New English collectie, de Dressage collectie, de Difference collectie en de Working collectie.

Verschillende Dyon collecties

Dyon New English

De hoofdstellen uit de New English collectie zijn gemaakt van plantaardig gelooid leer wat de kans op huidirritaties verkleint. Het leer is van zeer hoge kwaliteit en erg soepel. De hoofdstellen zijn allen voorzien van een anatomisch gevormd kopstuk met een perfecte pasvorm. Het kopstuk en de neusriem hebben een padding van zacht neopreen en zijn onderlegd met schapenleer.

De New English collectie is gericht op springruiters en biedt naast bruine hoofdstellen ook matchende items zoals voortuigen, martingalen en speciale neusriemen (dubbele en touw neusriemen).

Dyon Classic 

Ook wel de klassieke Dyon collectie genoemd met creme-kleurige stiksels en messing gespen. Alle producten in de Dyon collectie zijn gemaakt van plantaardig gelooid leer. Plantaardig gelooid leer is van extreem hoge kwaliteit en vermindert de kans op huidirritaties. De producten uit de Dyon collectie zijn super stijlvol en tot in de kleinste details afgewerkt.

Producten in de klassieke Dyon collectie hebben crèmekleurig stikwerk en messing fournituren. De producten zijn allemaal matchend qua stikwerk en fournituren.

Dyon Dressage

Sinds kort heeft Dyon ook een prachtige collectie dressuur hoofdstellen in het assortiment. De dressuur hoofdstellen zijn volledig afgestemd op de wensen van de veeleisende dressuurruiter. Zowel de neusriem als het kopstuk zijn anatomisch gevormd en voorzien van een zachte neopreen vulling welke overtrokken is met soepel schapenleer. De dressuur hoofdstellen zijn er zowel in het rondgenaaid als plat en met of zonder lak neusriem. Ook heeft deze collectie een aantal Stang & Trens hoofstellen.

Dyon Working

De Dyon Working collectie is de meest basic collectie in het assortiment van Dy’on en geschikt voor het alledaags gebruik. De hoofdstellen uit de working collectie zijn gemaakt van sterk buffelleer wat lang meegaat en wel tegen een stootje kan.

Dyon La Cense

La Cense is een Frans opleidingscentrum gericht op grondwerk en bitloos rijden. Als ruiter kun je je ontwikkelen door beter te begrijpen hoe een paard van nature zich gedraagt.

In 2018 is er tussen Philippe Dion, oprichter en eigenaar van Dyon en Manuel Godin, de directeur van La Cense een nieuwe samenwerking ontstaan. Beide hebben tot doel het op een prettige wijze trainen van paarden, comfort voor het paard en welzijn staat hoog in het vaandel. Vanuit deze gedachte is La Cense ontstaan. Een prachtige samenwerking tussen een merk die al jarenlang hoofdstellen, halsters en teugels produceert en een paardentrainer welke paarden traint en onderzoekt.

Dyon Difference

Een heel speciaal Dy’on hoofdstel is het Difference hoofdstel. Dit hoofdstel heeft een teruggesneden kopstuk zodat de oren van je paard volledig vrij kunnen bewegen en er geen druk achter de oren kan ontstaan. De bakstukken zijn verder naar achter geplaatst zodat deze niet over de gevoelige oogzenuwen lopen. Benieuwd of dit hoofdstel iets voor jouw paard is? Je kan het Dy’on Difference hoofdstel testen via ons Test Center.

Good to know

  • De hoofdstellen van Dyon vallen heel erg klein uit
  • Alle losse onderdelen kunnen ook bij ons besteld worden
  • Wij hebben zelf alle producten van Dyon in gebruik voor meerdere paarden
  • Het X-fit en Difference hoofdstel kunnen ook eerst getest worden

Welk Dyon hoofdstel voor jouw paard?

Wil je weten welk hoofdstel het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met Charlotte. Charlotte is zelf een grote fan van de Dy’on producten en heeft alle producten voor meerdere paarden gebruikt en kan je daarom alles vertellen over de pasvorm en wat je kan verwachten bij het gebruik.

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2022 DocHorse. All Rights Reserved.