Winter Musthaves

Bezig met laden...

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. TRM SynBioVit

  TRM

  Trm synbiovit
  Waardering:
  100%
  € 51,75
 2. Synovium Hippochol

  Synovium

  Synovium hippochol
  Waardering:
  100%
  € 36,00
 3. Synovium MSM Optimal-C

  Synovium

  Synovium msm optimal-c
  Waardering:
  100%
  € 56,50
 4. NAF Pink Powder

  NAF

  Naf opkikker
  Waardering:
  100%
  € 34,95
 5. Lijnzaadolie paard

  Excellent

  Lijnzaadolie
  Waardering:
  98%
  € 6,35 € 7,95
 6. TRM Curragh Carron Olie

  TRM

  Trm curragh carron oil
  Waardering:
  100%
  € 24,50 € 30,50

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Winter Musthaves

In de herfst en winter heeft je paard andere behoeftes dan in de zomer. Het rantsoen en de leefomgeving veranderen bij de wisseling van het seizoen en dit kan een enorme impact hebben op je paard. Op deze pagina hebben wij onze persoonlijke favorieten op een rijtje gezet om je paard zo goed mogelijk te ondersteunen in de winter.

Verandering van voer

In de winter heeft je paard geen vers gras tot zijn beschikking en zal hij een graanrijker dieet hebben dan in de zomer. Dit kan zorgen voor een verstoorde darmflora. Als je paard gevoelig is voor verandering van voer (bv. overgang van wei naar stal) kan je hem ondersteunen met supplement met prebiotica (TRM Synbiovit) voor een goede darmgezondheid. Prebiotica zorgen voor een goede opname van alle voedingsstoffen in de dikke darm. Een goede darmflora is ook van groot belang voor de weerstand van je paard. Zeker in de periodes met wisselende temperaturen kunnen virussen en infecties goed gedijen. In deze blog lees je meer over pre- en probiotica.

Omega vetzuren

Door een graanrijkdieet en veel ruwvoer krijgt je paard in de winter meer Omega 6 en minder Omega 3 vetzuren binnen dan in de zomer. Het is belangrijk dat je paard een rantsoen heeft met de juiste verhouding Omega 3 en 6. Wij adviseren daarom om je paard in de winter extra Omega 3 bij te voeren d.m.v. een lijnzaadolie of speciale Omega Olie.

Moeite met verharen of een doffe vacht door het scheren

Als je paard moeite heeft met verharen of een doffe vacht heeft door het scheren kan je hem ondersteunen met een reinigingskuur voor de lever i.c.m. een MSM supplement. Wij horen vaak dat paarden in de winter onverklaarbare bultjes, irritaties en kale plekjes krijgen. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Door het geven van een reinigingskuur voor de lever (Synovium Hippochol) worden afvalstoffen afgevoerd waardoor de lever weer op volle toeren kan draaien, indien de lever niet goed functioneert uit zich dat o.a. in problemen met de vacht. Door het bijvoeren van MSM ondersteun je de aanmaak van nieuw weefsel en cellen dit zorgt voor een gezonde huid en vacht.

Indien je vragen hebt over supplement of wilt weten welk supplement het meest geschikt is voor jouw paard, neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2021 DocHorse. All Rights Reserved.