Winter Musthaves

Wees voorbereid op de kou

De komende dagen komt er strenge vorst aan en valt er een flink pak sneeuw. Hoe betoverend mooi een dik pak sneeuw ook kan zijn, met je paard is het helaas even behelpen. Bereid je goed voor op de sneeuw en strenge vorst.. We delen graag wat tips met je zodat je goed voorbereid de koudste week van deze winter tegemoet kan gaan!

  • Zorg dat je elastische bandages en hooftape in huis hebt om de hoeven van je paard te bandageren. Zo kan hij toch naar buiten zonder dat er ijsophoping onder de ijzers ontstaat. 
  • Wissel je huidige deken voor een warmere deken of doe een extra onderdeken onder je deken voor meer warmte. Ook een halsdeel zorgt voor extra warmte dus als je deze nog niet op je deken had is dit het moment om hem te gebruiken.
  • Drinkt je paard moeilijk uit een emmer? Voeg wat appelsap toe om het water extra aantrekkelijk te maken.
  • Staat je paard met deze winterse temperaturen meer op stal? Zorg voor extra afleiding en vermaak door een speeltje op te hangen zoals de Uncle Jimmy Graanbal.
  • Kan je even niet rijden door de vorst? Pas dan het krachtvoer hierop aan. Zo voorkom je dat je paard als een bommetje op stal staat.
  • Als je wel de mogelijkheid hebt om te rijden neem dan extra tijd voor het in- en uitstappen en gebruik een uitrijdeken of wollen deken voor extra warmte.
  • Zorg dat je zelf ook lekker warm blijft! De Klan-E verwarmde jas en zooltjes houden je heerlijk warm komende week!

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Winter Musthaves

In de herfst en winter heeft je paard andere behoeftes dan in de zomer. Het rantsoen en de leefomgeving veranderen bij de wisseling van het seizoen en dit kan een enorme impact hebben op je paard. Op deze pagina hebben wij onze persoonlijke favorieten op een rijtje gezet om je paard zo goed mogelijk te ondersteunen in de winter.

Verandering van voer

In de winter heeft je paard geen vers gras tot zijn beschikking en zal hij een graanrijker dieet hebben dan in de zomer. Dit kan zorgen voor een verstoorde darmflora. Als je paard gevoelig is voor verandering van voer (bv. overgang van wei naar stal) kan je hem ondersteunen met supplement met prebiotica (TRM Synbiovit) voor een goede darmgezondheid. Prebiotica zorgen voor een goede opname van alle voedingsstoffen in de dikke darm. Een goede darmflora is ook van groot belang voor de weerstand van je paard. Zeker in de periodes met wisselende temperaturen kunnen virussen en infecties goed gedijen. In deze blog lees je meer over pre- en probiotica.

Omega vetzuren

Door een graanrijkdieet en veel ruwvoer krijgt je paard in de winter meer Omega 6 en minder Omega 3 vetzuren binnen dan in de zomer. Het is belangrijk dat je paard een rantsoen heeft met de juiste verhouding Omega 3 en 6. Wij adviseren daarom om je paard in de winter extra Omega 3 bij te voeren d.m.v. een lijnzaadolie of speciale Omega Olie.

Moeite met verharen of een doffe vacht door het scheren

Als je paard moeite heeft met verharen of een doffe vacht heeft door het scheren kan je hem ondersteunen met een reinigingskuur voor de lever i.c.m. een MSM supplement. Wij horen vaak dat paarden in de winter onverklaarbare bultjes, irritaties en kale plekjes krijgen. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Door het geven van een reinigingskuur voor de lever (Synovium Hippochol) worden afvalstoffen afgevoerd waardoor de lever weer op volle toeren kan draaien, indien de lever niet goed functioneert uit zich dat o.a. in problemen met de vacht. Door het bijvoeren van MSM ondersteun je de aanmaak van nieuw weefsel en cellen dit zorgt voor een gezonde huid en vacht.

Indien je vragen hebt over supplement of wilt weten welk supplement het meest geschikt is voor jouw paard, neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies.

© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.