Verharen

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Musthaves voor het verharen

Zodra de dagen korter worden en de tempratuur daalt zal je merken dat je paard begint te verharen. Het verharingsproces wordt geactiveerd door de hypofyse, welke een hormoon aanmaakt, die dit proces ingang zet. Tijdens dit proces wisselt je paard van zomer- naar wintervacht. De wintervacht van je paard is langer en dikker dan zijn zomervacht, dit zorgt ervoor dat hij beter zijn lichaamstempratuur kan isoleren en zo beschermt is tegen de kou.

Reinig de lever

Een gezond paard is binnen 2 weken volledig verhaart. Het kan zijn dat je paard moeite heeft met het verharen door een mindere weerstand, ouderdom of ziekte. Je kan je paard dan ondersteunen met een supplement voor de lever. Tijdens de seizoenswisseling komen er veel afvalstoffen vrij, deze worden opgeslagen in de lever, door de lever te reinigen kan deze weer op volle toeren draaien. Een slecht functionerende lever uit zich in een doffe vacht en moeite met verharen. De Synovium Hippochol kan als kuur ingezet worden om de lever te reinigen.

Ondersteun met Omega vetzuren

Tijdens de seizoenswisseling vindt ook een verandering van voer plaats. Het rantsoen van je paard in de winter bevat meer Omega 6 vetzuren dan in de zomer. Het is belangrijk dat het rantsoen een goede balans tussen de Omega 3 en 6 vetzuren bevat. Wij adviseren daarom altijd een olie met een hoge concentratie Omega 3 bij te voeren, dit kan een lijnzaadolie zijn of een speciale Omega Olie.

Uitgebreide Poetsbeurt

Naast inwendige ondersteuning kan je jouw paard ook een handje helpen met een uitgebreide poetsbeurt. Wij hebben speciale borstels in ons assortiment waarmee je de losse haren makkelijk kan verwijderen. Tevens stimuleert een poetsbeurt de doorbloeding wat zorgt voor een gezonde en glanzende huid. Let er wel op dat je met een borstel niet de vacht beschadigt. Onze favoriete tool is de StripHair. Deze grooming tool is zeer vriendelijk voor de huid en verwijdert effectief losse en dode haren.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.