Bitten Maattabel

Bezig met laden...

Hoe weet je welke maat bit je paard heeft?

Het is erg belangrijk dat het bit van jouw paard de juiste maat heeft. Een te klein bit geeft irritaties in de mondhoeken en een te groot bit kan leiden tot een onrustige aanleuning omdat het bit te veel heen en weer glijdt door de mond. Let er bij het passen van een bit op dat het mondstuk niet te ver uitsteekt aan de zijkant (dan is het bit te groot), het mondstuk moet ongeveer 5 mm uitsteken bij een watertrens en bij een bustrens moet de zijkant van het mondstuk mooi aansluiten op de mondhoeken van je paard. Wij adviseren ook om een bustrens 1 maat kleiner te bestellen dan een watertrens.

Heb je al een goedpassend bit en wil je weten wat de bitmaat is?

De bit maat wordt opgemeten tussen de ringen van het bit. Je kan dit zelf doen met een centimeter.

Heb je nog geen goed passend bit en wil je weten welke maat je moet bestellen?

Dan kan je gebruik maken van de handige meettool van Sprenger. Deze tool is gratis bij ons op te vragen. De tool plaats je tussen de mondhoeken van je paard en de juiste bitmaat kan je aflezen op de kaart.Twijfel je over de bitmaat?

Neem dan contact met ons op voor advies. Wij hebben alle bitten in ons assortiment getest en gepast en weten zo precies waar je op moet letten bij het aanschaffen van een bit. Ook is het mogelijk om enkele bitten 7 dagen lang te testen via ons Test Center.

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2021 DocHorse. All Rights Reserved.