Veulens

Dat jouw veulen een goede start krijgt is van essentieel belang zodat hij zich goed kan ontwikkelen. Zodra het veulen geboren is, is hij volledig afhankelijk van de voeding van de merrie.

De eerste melk welke het veulen binnenkrijg wordt ook wel colostrum of biest genoemd, deze melk bevat veel afweerstoffen zodat je veulen de eerste maanden goed beschermt is tegen infecties. Als de merrie onvoldoende biestmelk geeft of je hebt een moederloos veulen kan je als eerste voeding de Pavo Biest of Cavalor Colostrum geven. Zorg dus dat je dit altijd op voorraad hebt als je een veulentje verwacht. Daarna kan je overstappen op de Pavo Veulenmelk.

De eerste maanden krijgt je veulen alle nodige voedingsstoffen binnen via de veulenmelk. Na enkele maanden neemt de kwaliteit van de melk af en kan je ervoor kiezen om je een speciaal supplement voor veulens bij te voeren. De Equistro Mega Base Junior is een vloeibaar supplement wat tijdens de zoogperiode gegeven kan worden om je veulen de beste start te geven.

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.