Hefboomeffect

Op zoek naar een bit met een hefboomeffect? Bij Dochorse verkopen wij verschillende bitten met hefboomeffect van onder andere Sprenger, Stubben en Trust. Wij verkopen zowel pelhalm bitten, als pessoa bitten en ophaaltrensen. Liever opzoek naar een ander soort bit? Kijk hier voor ons grote aanbod bitten.

Advies van een bittenspecialist

Wil jij meer weten over bitten met hefboomwerking? Of wil jij weten of een bit met hefboomeffect geschikt is voor jouw paard? Neem vrijblijvend contact op met onze bittenspecialist Charlotte. Zij heeft alle bitten met een hefboomwerking uitgeprobeerd waardoor zij precies weet wat je kan verwachten tijdens het rijden.

 

Producten 1-20 van 29

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wij hebben een ruime keuze aan bitten met een hefboomeffect van o.a. Sprenger, Stübben en Trust.

Bitten welke een hefboomeffect hebben zijn o.a. een pelham bit, een pessoa bit en een ophaaltrens. Bij het aannemen van de teugels ontstaat er niet alleen druk in de mond naar ook achter de kin (bij gebruik van een kinketting) en achter de oren. Bitten met een hefboom effect kunnen met 1 of 2 teugels gebruikt worden. Indien je het bit met 1 teugel gebruikt heb je een tussenstukje (leertje) nodig om de teugel aan te bevestigen of je kan speciale Dy’on converter teugels gebruiken.

De werking van een pelham bit

Een pelham bit is een bit met een hefboomwerking. Een pelham bit heeft aan de zijkant van het mondstuk scharen. Deze scharen zorgen, bij het aannemen van de teugel, voor druk op de kin en achter de oren. Hoe langer de schaar is, des te sterker de inwerking. Je kan een pelham bit met 1 of 2 teugels gebruiken. Als je het bit met 1 teugel wilt gebruiken heb je een pelhamriempje nodig waar je de teugel aan bevestigd. Een pelham bit kan je met of zonder kinketting gebruiken. Indien je een pelham bit met kinketting gebruikt ontstaat er ook druk op de kin. Als je een kinketting gebruikt moet je altijd een kinketting beschermer gebruiken. Een pelham bit is toegestaan op KNHS spring en eventingwedstrijden van de klasse B. Je moet een pelham bit op wedstrijd altijd met een pelhamriempje gebruiken en de kinketting moet beschermt zijn met een kinkettingbeschermer.

De werking van een ophaaltrens

Een ophaaltrens is een bit met een hefboomwerking. Een ophaaltrens gebruik je in combinatie met bakstukken voor een ophaaltrens. Deze ophaalbakstukken bevestig je aan het kopstuk van je hoofdstel en lopen door de ringen van het bit heen, aan de onderkant van een ophaalbakstuk zit een ring waar je een teugel aan kan bevestigen. Een ophaaltrens zorgt, bij aanname van de teugel, voor druk achter de oren. Een ophaaltrens kan je met 1 of 2 teugels gebruiken. Een ophaaltrens is pas toegestaan vanaf het Z springen.

Bitten met een hefboomeffect zijn geschikt voor sterke paarden of paarden welke zwaar op de hand zijn. Een bit met een hefboomeffect is alleen geschikt voor een ervaren ruiter met een stille hand.

Wil je weten welk bit het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met onze bitspecialist Charlotte. Charlotte heeft alle bitten met een hefboomwerking getest waardoor ze precies weet van je kan verwachten tijdens het rijden.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.