Botten & Ontwikkeling

Supplementen voor paarden ter ondersteuning van de botten worden voornamelijk ingezet bij drachtige merries, veulens en paarden in de opfok. Dochorse heeft een ruim assortiment aan supplementen voor botten. Wij zijn onder andere het verkooppunt van TRM, Puur, NAF, Equine America en Equistro. Op zoek naar een ander supplement? Kijk eens bij onze andere supplementen.

Advies van een specialist

Wil je meer weten over een van onze supplementen ter ondersteuning van de botten of wil je een passend advies van een van onze specialisten? Neem contact op met Saskia. Saskia weet alles over onze supplementen en kan jou helpen bij het maken van de juiste keuze.

 

 

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Puur Osteo

  Puur Natuur

  Puur osteo
  Waardering:
  80%
  Speciale prijs € 18,89 Normale prijs € 20,99
  > 10 op voorraad – wordt vandaag nog verzonden
per pagina

Supplementen voor paarden ter ondersteuning van de botten worden voornamelijk ingezet bij drachtige merries, veulens, en paarden in de opfok.

Waarom een supplement ter ondersteuning van de botten bijvoeren?

Tijdens de laatste 3 maanden van de dracht is het zinvol om de merrie een supplement te voeren ter ondersteuning van de botontwikkeling van het veulen. Botvorming vindt plaats wanneer kraakbeen wordt omgezet naar bot. Indien dit niet optimaal gebeurt door een tekort aan belangrijke voedingsstoffen wordt de groei van kraakbeen van het paard verstoord. Deze problemen ontstaan meestal bij paarden tussen de 4 maanden en 2 jaar oud maar de oorzaak begint al tijdens de dracht. Daarom is het zinvol om al tijdens de laatste 3 maanden van de dracht de merrie te ondersteunen en daarna het opgroeiende paard in zijn eerste levensjaren.

Een supplement aanschaffen, waar moet je op letten?

De meeste drachtige merries en opgroeiende veulens kunnen wel wat ondersteuning gebruiken van belangrijke voedingsstoffen. Dit ontstaat veelal door de slechte kwaliteit bodem waar de paarden op grazen. Het is dus zinvol om deze ontbrekende voedingsstoffen aan te vullen. Een voedingssupplement moet de juiste calcium/fosfor verhoudingen bevatten een overschot aan calcium is niet wenselijk. Daarnaast zijn Koper en Vitamine A, D en E belangrijk voor de opname van calcium en fosfor. Kies dus voor een uitgebreid voedingssupplement met de juiste verhouding calcium/fosfor voor jouw paard.

De Equine America Better bones

De Equine America Better bones biedt ondersteuning voor gezonde botten bij jouw paard. Dit supplement is vooral geschikt voor jongere paarden waarbij het skelet nog niet helemaal ontwikkeld is. De Equine America Better bones is daarnaast ook geschikt voor wedstrijdpaarden en fokmerries. 

Bij DocHorse vind je voedingssupplementen ter ondersteuning van een goede ontwikkeling van botten van je paard. Deze supplementen ondersteunen de drachtige merrie, maar ook het opgroeiende paard.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.