Knoflook

Knoflook is verkrijgbaar in verschillende soorten. Wij adviseren om knoflook voor een kortere periode te geven, waarbij we zo’n 15-30 gram per dag aanhouden. Bij Dochorse verkopen wij de fijne TRM knoflookpoeder.

Advies van een specialist

Wil je weten of knoflookpoeder geschikt is voor jouw paard? Of heb je vragen over andere supplementen? Neem contact op met een van onze specialisten, zij helpen jou bij het vinden van het juiste supplement.

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Sectolin Knoflook poeder
    Speciale prijs € 13,95 Normale prijs € 15,50
    2 op voorraad - wordt vandaag verzonden
per pagina

Knoflook voor je paard is verkrijgbaar in verschillende soorten. Wanneer je knoflook in de vorm van een supplement wilt geven kan je kiezen voor knoflookpoeder, knoflooksnippers, knoflookgranulaat of knoflookolie. Knoflookpoeder is de fijnste variant, daarna volgt de granulaat welke iets grover is en vervolgens is knoflook ook verkrijgbaar in de vorm van snippers, deze zijn erg grof.

Welke vormen van knoflook voor mijn paard zijn er?

Welke vorm je kiest is afhankelijk van de voorkeur van je paard. Het ene paard eet makkelijker een poeder en het andere paard eet liever een olie. Voor de werking maakt het niet uit welke vorm je kiest.

De werking van knoflook bij paarden

Knoflook kan een slijmoplossende en bloedzuiverende werking hebben en wordt daarom ingezet bij paarden welke last hebben van de luchtwegen. Knoflook kan ook de lichaamsgeur van je paard veranderen waardoor je paard minder aantrekkelijk is voor vliegen en insecten, knoflook wordt daarom vooral in de zomer veel aan paarden gegeven.

Hoeveel knoflook heeft mijn paard nodig?

Wij adviseren om knoflook voor een korte periode te geven, bij het langdurige voeren van knoflook bestaat er een kans op lichte bloedarmoede. Bij paarden is een hoeveelheid van 0,2 gram per kilo lichaamsgewicht schadelijk. Dit betekent dat voor een gemiddeld paard van 500 kg knoflook schadelijk is als je 100 gram per dag zou geven. Wij adviseren om niet meer dan 15-30 gram per dag te geven, dan is knoflook veilig om te voeren.

Advies van een van onze specialisten

Wil je weten of knoflook geschikt is voor jouw paard? Neem dan vrijblijvend advies met ons op.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.