Spijsvertering & Maag

Dochorse heeft verschillende supplementen in het assortiment voor de spijsvertering en maag van jouw paard. Zo heeft Dochorse verschillende producten om de maagwand van het paard te beschermen. Zo is de Synovium Gastrosafe het ideale supplement om de maagwand van jouw paard te beschermen tegen het maagzuur.

Advies van onze specialisten

Wil je meer weten over onze supplementen voor de spijsvertering en maag? Of wil je meer lezen over de werking van de maag? Lees onze blog over de maag van het paard, of neem contact op met een van onze specialisten!

 

Producten 1-20 van 68

Van hoog naar laag sorteren
  1. Phytonics Probiotics
    Speciale prijs € 63,15 Normale prijs € 79,95
    > 10 op voorraad – wordt vandaag nog verzonden
Pagina
per pagina

Spijsvertering van het paard

Veel paarden die zwaar in het werk staan hebben, krijgen naast hun vaste dieet, beperkt ruwvoer. Ruwvoer is het belangrijkste onderdeel van het dagelijkse rantsoen van je paard, het zorgt ervoor dat je paard gezond blijft. Hoe langer een paard op zijn voedsel kauwt, hoe meer speeksel er vrijkomt, waardoor het zure maagsap geneutraliseerd wordt.

Maagzuur bij paarden

De maag van het paard blijft constant maagzuur produceren, mede doordat de maag van klein formaat is bij het paard. Als een paard niet voldoende speeksel aanmaakt, door bijvoorbeeld beperkt ruwvoer, zal het zure maagsap de maagwand uiteindelijk aantasten.

Om deze maagwand te beschermen heeft Dochorse verschillende supplementen in het assortiment. De Synovium Gastrosafe is het ideale supplement om de maagwand van jouw paard te beschermen tegen dit maagzuur. Synovium Gastrosafe bevordert daarnaast ook de spijsvertering van het paard. Dit supplement is vooral geschikt voor paarden die geen constante toegang hebben tot ruwvoer.

Kies tenslotte voor een supplement met een maagwand beschermende werking met calcium carbonaat, magnesium hydroxide en FOS (fructo-oligosaccahriden). Lees hier meer over de maag.

Pre- en probiotica bij paarden

Om de darmwerking van het paard daarnaast te ondersteunen kun je ervoor kiezen om pre- en probiotica bij te voeren. Om ervoor te zorgen dat de darmen op een juiste gezonde manier kunnen werken is het van belang dat de bacteriën in deze darmen gezond gehouden worden. Prebiotica is de zogezegde voeding van deze bacteriën in de darmen. Probiotica wordt vooral gebruikt wanneer de gezonde darmflora niet meer goed functioneert. Probiotica is er om deze darmflora weer in balans te krijgen.

De NAF Biotics bestaat uit zowel de pre- en probiotica en ondersteund de darmflora. Deze NAF Biotics is vooral geschikt voor wedstrijd- en prestatiepaarden, paarden die van een behandeling moeten herstellen, en jonge veulens die onder andere vatbaar zijn voor diarree.

Koliek bij paarden

Koliek is een ophoping in het spijsverteringskanaal. Hierbij ontstaan vaak krampen en heeft het paard een gevoel van ‘buikpijn’. Koliek kan meerdere oorzaken hebben waarbij het belangrijk is dat het zo snel mogelijk verholpen wordt. De meest voorkomende koliekgevallen zijn gaskoliek, verstoppingskoliek en zandkoliek.

Colosan gebruiken wanneer mijn paard last heeft van koliek?

De Ecostyle colosan is een hulpmiddel bij koliek bij paarden. Dit hulpmiddel helpt tegen verkrampingen, het stopt de grote gistingsprocessen en het stimuleert de werking van de lever en gal. De Ecostyle colosan is geschikt voor acute koliekgevallen, maar ook in de nabehandeling van onder andere zandkoliek.

Advies van onze specialisten

Wil je meer weten over onze supplementen voor de spijsvertering en maag? Of wil je meer lezen over de werking van de maag? Lees onze blog over de maag van het paard, of neem contact op met een van onze specialisten!

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.