Paardenkruiden Boswellia Serrata

Achtergrond Boswellia

Boswellia is een wierookboom. Zo wordt de traditionele wierook uit de Bijbel vervaardigd uit de Boswellia sacra, een boom die voorkomt in delen van India en Pakistan. Een andere soort, de Boswellia serrata, wordt nog steeds gebruikt voor Indiase wierook, maar ook als traditioneel Ayurvedisch kruidenmiddel om in te nemen. Al honderden jaren wordt de hars van deze boom ingezet bij aandoeningen die met ontstekingen gepaard gaan.

Gebruik

Boswellia serrata staat de laatste jaren flink in de belangstelling van de wetenschap. Een fijne bijkomstigheid is dat het daardoor een goed onderzocht middel is. Uit laboratoriumonderzoek blijkt dat de boswelliazuren uit de hars zich binden aan een enzym, 5-lipoxygenase, dat leukotrienes produceert. Leukotrienes worden verantwoordelijk gehouden voor het in stand houden van chronische ontstekingen.

Daarnaast blijkt dat bij paarden het middel een licht ontstekingsremmende werking heeft, zonder de nadelige gevolgen op het maagslijmvlies en de bloedstolling zoals die bij synthetische pijnstilling kunnen optreden.

Boswellia serrata laat zich uitstekend inzetten voor paarden. Zonder dat we het ons realiseren, is er bij veel aandoeningen altijd wel sprake van bepaalde vormen van ontstekingen. Boswellia kan daarbij helpen. Klachten waarbij Boswellia verlichting kan geven zijn bijvoorbeeld artrose en artritis, ontstekingen in het maag-darmkanaal en verschillende luchtwegproblemen zoals COPD en chronische bronchitis. Voor het beste resultaat is het raadzaam om een combinatie van middelen toe te dienen en niet alleen de ontsteking aan te pakken, maar ook het lichaam te versterken zodat ontstekingen minder makkelijk optreden.

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2021 DocHorse. All Rights Reserved.