Rambo Micklem

Op zoek naar een Rambo Micklem hoofdstel voor je paard? Wij zijn het online verkooppunt met de grootste voorraad Rambo Micklem hoofdstellen in de aanbieding. In de basis zijn er 2 verschillende soorten Rambo Micklem hoofstellen, de Micklem Multi Bridle en de Micklem Competition Bridle. De Rambo Multi Bridle kan ook bitloos en als kaptoom gebruikt worden, de Rambo Competition Bridle kan alles als hoofdstel met bit gebruikt worden en is ook goedgekeurd voor op wedstrijd.

Advies van een Rambo Micklem Expert

Wil je weten of een Rambo Micklem hoofdstel geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op voor advies met onze hoofdstellen specialist Charlotte. Charlotte heeft met al onze hoofdstellen (meerdere paarden) gereden en kan je daarom precies vertellen wat je kan verwachten tijdens het gebruik. Is een Rambo Micklem hoofdstel toch niet helemaal wat je zoekt? Bekijk dan hier al onze andere anatomische hoofdstellen.

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke soorten Rambo Micklem Hoofdstellen zijn er?

Het Rambo Micklem hoofdstel is het eerste anatomische hoofdstel op de markt, ontwikkelt door William Micklem. Het hoofdstel is 2 varianten verkrijgbaar, de Rambo Multi Bridle (ook bitloos te gebruiken) en de Rambo Competition Bridle. De competition bridle is er in de standaard uitvoering en in de deluxe uitvoering (met een wit stiksel).

Wat is de werking van het Rambo Micklem hoofdstel?

Het Micklem hoofdstel is ontwikkelt met de gedachte om gevoelige drukpunten en zenuwen op het hoofd van je paard volledig te ontzien en om druk achter de oren te minimaliseren. Een traditioneel hoofdstel loopt namelijk over de gevoelige zenuwen en drukpunten heen wat voor irritaties kan zorgen, dit kan zich uiten in een onrustige aanleuning en schuren van het hoofd na het rijden.

Rambo Micklem
Het Rambo Micklem hoofdstel heeft een bijzondere neusriem welke direct in verbinding staat met het kopstuk. Het bit wordt d.m.v. bitstraps bevestigd aan de neusriem, hierdoor staat het bit niet direct in verbinding met het kopstuk, dit zorgt ervoor dat er nauwelijks druk achter de oren ontstaat. Wanneer je paard zijn mond opent of wanneer jij meer druk op de teugels neemt ontstaat er eerder druk op de neus dan op het kopstuk. Dit maakt het hoofdstel ook geschikt voor sterke paarden welke beter reageren op de druk op de neus. Voor een stillere ligging van het bit kan je de bijgeleverde bitclips gebruiken.

De neusriem is zo gevormd dat hij niet over de kaak heen loopt. De neusriem wordt onder het bit bevestigd (zoals een sperriem) en heeft een keelriem welke over de wang heen loopt om zo zenuwen te vermijden.

Kan het Rambo Micklem hoofdstel bitloos gebruikt worden?

De Rambo Micklem Multi bridle kan zowel met als zonder bit gebruikt worden. Voor het bitloos gebruik heb je 3 opties; sidepull, kingekruist of kaakgekruist. De Multi Bridle heeft een ringetje voorop de neusriem wat het hoofdstel ook geschikt maakt als kaptoom. Omdat de Multi Bridle ook als kaptoom gebruikt kan worden mag je met dit model geen wedstrijden rijden. De Rambo Micklem Competition bridle kan alleen met bit gebruikt worden en is geschikt als wedstrijdhoofdstel. Dit model is verkrijgbaar in het standaard model en in de deluxe uitvoering.

De Competition Bridle Deluxe heeft een wit sierstiksel over de neus- en frontriem lopen.

Wij hebben de Micklem hoofdstellen zelf ook in gebruik voor de paarden en merken daadwerkelijk verschil in aanleuning en comfort.

Kan ik het Rambo Micklem hoofdstel testen?

Het is ook mogelijk om eerst de Multi Bridle en de Competition Bridle te testen via ons Test Center.  

Heb je vragen over het Micklem Hoofdstel? Neem dan eens een kijkje op deze pagina waar de meest gestelde vragen over het Micklem hoofdstel staan.

Als jouw vraag er niet tussen staat of als je twijfelt of het hoofdstel geschikt is voor jouw paard kan je altijd contact met ons opnemen voor een persoonlijk advies.

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2021 DocHorse. All Rights Reserved.