Spierherstel

19 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

19 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wij hebben een breed assortiment aan supplementen welke bijdragen aan het herstel van de spieren en welke zorgen voor soepele en losse spieren. Wanneer je paard getraind wordt ontstaan er altijd kleine scheurtjes in de spieren, deze “scheurtjes” stimuleren de spieren om zich te herstellen, tijdens het herstel vindt er overcompensatie plaats waardoor een spier sterker wordt. Het is belangrijk om je paard van de juiste voedingsstoffen te voorzien zodat de spieren snel kunnen herstellen.

Daarnaast komen er tijdens de training ook afvalstoffen vrij. Wanneer deze afvalstoffen zich ophopen en niet worden afgevoerd zorgt dit voor stijve, stramme en gevoelige spieren. Door je paard van de juiste voedingsstoffen te voorzien kunnen deze afvalstoffen sneller worden afgevoerd waardoor hij zich soepeler voelt.

Supplementen welke zorgen voor een snelle afvoer van afvalstoffen bevatten o.a. antioxidanten, deze antioxidanten neutraliseren de vrij gekomen radicalen. Vitamine E i.c.m. selenium heeft een antioxiderende werking waardoor het veel voorkomt in supplementen voor spierstijfheid.

Daarnaast hebben wij ook specifieke supplementen voor wanneer de spieren van je paard echt verzuurt zijn of om het punt van verzuring tijdens de training uit te stellen. TRM Nautracid en Neutradex bevatten ingrediënten welke de vorming van melkzuur vertragen en vrij gekomen melkzuur direct neutraliseren. Meer informatie over de werking van spieren en de vorming van melkzuur lees je in deze blog.

Als je wilt weten of je paard echt verzuurt tijdens een training is het mogelijk om in overleg met je dierenarts direct na de training bloed af te nemen zodat er gemeten kan worden of er melkzuur gevormd is en in welke mate dit aanwezig is.

Wil je weten welk supplement het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat wij samen met jou het trainingsschema van je paard kunnen doornemen en kunnen bekijken bij welk supplement jouw paard het meeste baat heeft.

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.