Bucas Smartex

Bucas Smartex

Op zoek naar een Bucas Smartex deken voor je paard? Wij zijn het online verkooppunt met de grootste voorraad Bucas Smartex paardendekens in de aanbieding. Bucas Smartex is een onderdeel van het merk Bucas. Deze oersterke en waterdichte paardendekens worden in Ierland gemaakt en gaan jarenlang mee.

Advies van een Bucas Smartex expert

Neem contact op met onze dekenspecialist Charlotte voor een persoonlijk advies voor jouw paard. Charlotte heeft al onze paardendekens op meerdere paarden gepast en weet alle in’s en out’s van elke deken en kan je daarom van een goed advies voorzien.

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

De Bucas Smartex dekens zijn een onderdeel van het Ierse merk Bucas. De Smartex deken is gemaakt van innovatieve materialen en heeft een uitstekende pasvorm. De deken is verkrijgbaar in 3 diktes; de Smartex Rain, de Smartex Medium en de Smartex Extra.

De buitenkant van de Smartex deken is gemaakt van een oersterke ballistic nylon stof. Deze stof is, door het gebruik van van een speciale weeftechniek en een super sterk garen, onverwoestbaar. Mocht er toch een klein scheurtje ontstaan (door bijvoorbeeld een scherp voorwerp) scheurt de stof niet verder door.

De binnenkant van de Smartex is voorzien van een stay-dry stof. Deze stof is ten alle tijden droog en kan daarom ook op een bezweet paard gelegd worden. Doordat de stay-dry stof super absorberend is heb je de garantie dat je paard nooit gaat zweten onder de deken. Omdat door deze stof de warmte van je paard beter geïsoleerd wordt geeft deze voering al zo’n 10 graden extra warmte in vergelijking met een nylon of standaard fleece binnenkant.

Welke Smartex deken bij welke temperatuur?

De Smartex dekens komen in verschillende uitvoering. De Smartex Rain is het meest populair, deze regendeken heeft geen extra vulling en is daarom geschikt om te gebruiken bij temperaturen tussen de 0 en 14 graden. De Smartex Medium heeft een 150 grams vulling en is geschikt om te gebruiken bij temperaturen tussen de –10 en +12 graden. Mocht je nou een echte koukleum hebben dan is er ook nog de Smartex Extra met 300 grams vulling, deze deken kan gebruikt worden bij een temperatuur tussen de -20 en +10 graden.

Pasvorm Smartex dekens

De Smartex dekens hebben de bekende Bucas pasvorm. De paardendeken is voorzien van plooien bij de schouders waardoor de deken niet schuurt. Mocht je een paard hebben met veel front en een hele brede halsaanzet zoals een zwaar bespierd sportpaarden, een hengst of een koudbloed dan is er de Smartex Big Neck. Deze deken heeft meer ruimte bij de halsopening waardoor de pasvorm anders is. De Big Neck uitvoering is verkrijgbaar in de Smartex Rain Big Neck Neck en de Smartex Extra Big Neck.

Bucas Smartex - Good to know

  • Voor alle dekens is ook een los verkrijgbare Bucas Smartex Hals verkrijgbaar. Een losse hals zorgt voor weer voor extra warmte en bescherming.
  • Aan de Bucas Smartex dekens kunnen ook losse onderdekens (Bucas Quilts) bevestigd worden. Zo verander je in een handomdraai de warmte van je deken.
  • De Smartex dekens zijn in het blauw en iron gate (zilver) verkrijgbaar.
  • De Bucas Smartex dekens zijn bij ons altijd in de aanbieding. Ergens anders goedkoper gezien? Laat het ons weten!

Wil je weten welke Bucas deken het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met onze dekenspecialist Charlotte voor een persoonlijk advies.

Twijfel je over welke maat Bucas deken jouw paard heeft? Neem dan een kijkje bij deze handige Bucas maattabel.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.