Heeft Bucas onderdekens?

Bucas heeft de Quilt onderdekens ontwikkeld. Deze Bucas dekens kunnen als stal- en onderdeken gebruikt worden. De Bucas Quilt onderdeken kan onder alle Bucas dekens die een klittenband bevestiging hebben bij de hals. Door de bevestigingspunten die op verschillende plaatsen aan de Bucas deken zitten kan de Bucas Quilt aan de buitendeken worden vastgemaakt en kun je in een beweging de twee Bucas dekens op doen.

De Bucas Quilt onderdekens zijn er met een stay dry voering of een silk feel voering.

De Bucas onderdekens kunnen o.a. onder de Bucas Power Turnout, de Bucas Smartex en de Bucas Irish Turnout dekens bevestigd worden. Deze turnout dekens hebben een klittenbandsluiting voor het bevestigen van een losse Bucas hals en daar kan de onderdeken ook aan bevestigd worden (er kan dan nog steeds een hals bevestigd worden aan de deken). Daarnaast zitten er aan de onderdeken ook 2 klittenbanden voor bevestiging aan de ogen van de bilkoorden aan de achterkant van de buitendeken.

Door het gebruik van de voeringstof "Stay Dry" krijg je een hogere isolerende werking dan de grams benaming van de onderdekens.

Advies gebruik onderdeken Bucas quilt voor Power Turnout, Smartex, Irish, Atlantic en Anniversary:

  • 150 SF (gladde nylon voering) dan geeft de set 10 graden extra isolatie
  • 300 SF (gladde nylon voering) dan geeft de set 15 graden extra isolatie
  • 150 SD (stay dry voering) dan geeft de set 15 graden extra isolatie
  • 300 SD (stay dry voering) dan geeft de set 20 graden extra isolatie

Met set wordt bedoeld een buitendeken (outdoor of stal) met een Bucas quilt onderdeken.

Eigenschappen van Stay Dry voering; geen zweetdeken meer nodig, altijd een droge laag direct op de vacht waardoor het paard minder snel afkoelt en stijf wordt ondanks zweten en/of nat van wassen (vocht geleid warmte), geeft een betere isolatie.

Alle Bucas onderdekens zijn ook te gebruiken als lichte stal en/of transportdekens.

Advies gebruik dmv temperaturen van alle Bucas dekens is een hulpmiddel om tot de juiste deken keuze te komen. Er zijn een aantal factoren waardoor het advies af kan wijken oa. scheren, luchtvochtigheid, conditie en leeftijd paard, ras en wind.

Categories: Bucas

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2022 DocHorse. All Rights Reserved.